Tuusulan asukasluku on nyt virallisesti yli 40 000 – pormestari ja valtuuston puheenjohtaja kävivät onnittelemassa muuttajaperhettä

21.06.2022

Tilastokeskuksen 21.6.2022 tekemän tilastojulkistuksen mukaan Tuusulan asukasluku on virallisesti ylittänyt 40 000 asukkaan rajan toukokuussa. Tuusulassa oli toukokuun lopussa 40 027 asukasta.

– Olemme tänään onnitelleet 40 000:tta asukasta! Niin merkittävästä tapauksesta tässä on kyse. Edellistä kymmentuhatluvun rikkoutumista juhlittiin 1990-luvun lopulla, kertoo pormestari Kalle Ikkelä.

Tuusulan 40 000:s asukas kuuluu Boxströmien perheeseen. Pormestari Kalle Ikkelä ja valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg kävivät henkilökohtaisesti onnittelemassa perhettä tiistaina 21.6.2022. Boxströmit ovat asettuneet Lahelaan. Heillä on aiempia siteitä Tuusulaan, joten muutto tapahtui tutulle paikkakunnalle. Perheen vanhemmat nostavat paikkakunnasta esiin esimerkiksi sen luonnonläheisyyden

Kasvu jatkuu tulevina vuosina

Viime vuodet ovat olleet Tuusulalle kasvun aikaa, ja elinvoiman eteen tehty työ alkaa kantaa hedelmää. Kasvua ovat vauhdittaneet monet tekijät, kuten tarjolla olevien tonttien määrä ja Tuusulan asuntomessujen ja omien markkinointitoimenpiteiden myötä saama näkyvyys.

Tuusula pystyy myös tarjoamaan juuri sellaista asumista, jota monet tällä hetkellä hakevat: vahvuuksiamme on laadukkaan, väljän ja luonnonläheisen pientaloasumisen tarjoaminen vain pienen etäisyyden päässä pääkaupunkiseudusta.

Pienen paikkakunnan edut suuren kaupungin kyljessä

Tuusulassa saa parhaat puolet sekä pääkaupunkiseudun läheisyydestä että pienemmän kunnan turvallisuudesta. Tuusulassa voi asua väljästi ja luonnonläheisesti. Mahdollisuuksia on vaikka mihin.

– Uskon, että Tuusulan vetovoimaan vaikuttaa se, että meillä pystyy rakentamaan oman näköisensä elämän. Sloganimme onkin Elämisen taidetta, mikä viittaa vahvan kulttuuriperintömme ja Tuusulanjärven taiteilijakotien lisäksi ainutlaatuisiin puitteisiin tehdä arjesta taidetta, Ikkelä muotoilee.

Tuusulan muuttovetovoima vahvistui koronapandemian aikana ja kunta kipusi välillä maan sisäisen muuttovoiton kärkikunnaksi. Muuttajia on tullut erityisesti Vantaalta, Helsingistä ja Espoosta, ja he ovat etenkin 25–44-vuotiaita ja lapsia. Tulijoiden virta jatkuu myös seuraavina vuosina, sillä tontteja on myyty runsaasti sekä omakoti- että tuottajamuotoiseen rakentamiseen.

– Tavoittelemme kestävää kasvua pitkällä tähtäimellä. Syntyvyyden laskiessa ja kuolleisuuden noustessa Tuusulan tulee saada enemmän muuttovoittoa, ja muuttovoitto edellyttää asuntotuotantoa. Tietenkin kasvu tarkoittaa myös sitä, että pidämme kiinni pitovoimastamme. Se tapahtuu pitämällä huolta ennen kaikkea palveluiden laadusta ja viihtyisästä elinympäristöstä. Myös monipuolisista asumisen mahdollisuuksista on huolehdittava, jotta vaikkapa poismuuttoa harkitsevat nuoret ja ikäihmiset löytävät omasta kunnasta sopivia vaihtoehtoja, Ikkelä sanoo.

– Olemme lähteneet rohkeasti investoimaan kouluihin ja päiväkoteihin, ja näistä tuloksista uudet ja tulevat asukkaamme pääsevät nauttimaan tästä vuodesta eteenpäin, hän jatkaa.

 

Lisätiedot:

www.tuusula.fi/40000

Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001

Takaisin