Tuusulan kasvatus- ja sivistystoimi julistautuu syrjinnästä vapaaksi alueeksi

28.06.2011

Tuusulan kunnan kasvatus- ja sivistystoimi on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Syrjinnästä vapaa alue -kampanja on kaikenlaisen syrjinnän, kiusaamisen ja häirinnän vastainen tiedotuskampanja, jonka avulla kasvatus- ja sivistystoimi haluaa tuoda julki sitoutumisensa syrjimättömyyden periaatteeseen. Kasvatus- ja sivistystoimeen kuuluu mm. kaikki tuusulalaiset koulut, päiväkodit, nuorisotalot ja liikuntapaikat. Kampanjaan on lähtenyt mukaan jo yli 300 työyhteisöä ympäri Suomea.

Syrjinnästä vapaat alueet sitoutuvat kohtelemaan kaikkia asiakkaita ja henkilökuntaa yhdenvertaisesti riippumatta henkilön sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Lisäksi ne tiedottavat kaikille työntekijöille julistautumisesta syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Syrjinnästä vapaat alueet sitoutuvat myös ottamaan kaikki ilmoitukset ja epäilykset syrjinnästä vakavasti.

- Edellytämme yhteistyökumppaneiltamme, että lasten ja nuorten parissa toimivat aikuiset omalla esimerkillään osoittavat toista ihmistä arvostavaa käytöstä ja toimivat näin malleina kasvavalle nuorisolle, Tuusulan kasvatus- ja sivistystoimenjohtaja Esa Ukkola sanoo.

Syrjinnästä vapaa alue -merkki esille

Tuusulan kunnan kasvatus- ja sivistystoimi saa Syrjinnästä vapaa alue -merkin, joka laitetaan näkyvästi esille toimitiloihin. Julistautuminen on merkki asiakkaille, työntekijöille ja työnhakijoille siitä, että organisaatio toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Paikallisia liikunta- ja urheiluseuroja haastetaan mukaan

Syrjinnästä vapaa alue -kampanjaan haastetaan mukaan myös paikallisia liikunta- ja urheiluseuroja sekä muita toimijoita. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista.

Lisätietoa syrjinnästä vapaasta alueesta löytyy osoitteessa http://www.yhdenvertaisuus.fi

 

Takaisin