Kaukjärvenrannan perusparantaminen alkaa viikolla 38

20.09.2022 klo 13.00

Etelä-Tuusulassa Tuusulanjärven rannalla sijaitsevassa Kaukjärvenrannassa aloitetaan puiston perusparannustyöt kuluvalla viikolla 38. Urakkaan kuuluvat puistopolkujen perusparantaminen, yhden uuden puistopolun, valaistuksen, kivimuurin ja pergolan rakentaminen sekä kalusteiden uusiminen. Lisäksi puistoon rakennetaan uusia istutusalueita ja nykyisiä nurmialueita kunnostetaan.

Uusi yleisilme ja monipuoliset käyttömahdollisuudet

Nykyisellään heinikkoisen Kaukjärvenrannan yleisilme muuttuu täysin perusparannuksen ansiosta. Perusparannuksessa kiinnitetään huomiota erityisesti puiston maisemallisiin arvoihin ja kasvillisuuden monimuotoisuuteen. Massiivisiin istutusalueisiin on tulossa monipuolinen valikoima kasveja, lähes 150 perenna- ja ruusulajiketta. Osa puistoa jätetään selvemmin luonnontilaiseksi niityksi.

Kaukjärvenrantaan tulee myös mahdollisuus järjestää pienempiä ja hieman suurempiakin tapahtumia. Virtaa tapahtumien tarpeisiin tai vaikkapa jäätelökioskin pyörittämiseen saa alueelle tulevasta tapahtumasähköstä. Vahvistetut puistopolut ja nurmialueet on suunniteltu kestämään raskaiden ajoneuvojen painon, mikä mahdollistaa esimerkiksi väliaikaisen tapahtumalavan kuljettamisen puistoon.

Tulevaisuudessa pyöräilijät voivat Tuusulanjärven ympäri polkaistessaan pysähtyä puistossa olevaan pyöränhoitopisteeseen laittamaan renkaisiin ilmaa tai säätämään istuimen korkeutta. Puistoon on tulossa valaistus ja talvikunnossapito, jolloin puistoa voi käyttää ympäri vuoden ja se palvelee myös Tuusulanjärven jäillä liikkuvia ulkoilijoita.

Puisto aidataan osin rakentamisen ajaksi

Kaukjärvenrannan alueella tulee liikkumaan työkoneita puiston rakentamisen aikana ja puisto tullaan aitaamaan tarvittavilta osin.

Talvella 2022–2023 puistoalue pyritään pitämään käytössä. Puisto valmistuu kesäkuussa 2023.

Urakoitsijana toimii GRK Infra Oyj.

Kaukjärvenrannan perusparannusalue kartalla
Kaukjärvenrannan puisto sijaitsee Hyrylässä Kirkkotien varrella.

Lisätiedot:
Tuusulan Viherpalvelut
Rakennuttajahortonomi Niko Etula, niko.etula@tuusula.fi tai 040 314 4096
Suunnitteluhortonomi Minja Koivunen, minja.koivunen@tuusula.fi tai 040 314 4966

Takaisin