Kohti eduskuntavaaleja 2023 -hanke starttasi Tuusulassa

Syyskuussa Tuusulassa starttasi Kohti eduskuntavaaleja 2023 -hanke, jonka myötä kirjasto ottaa aktiivisen roolin puolueettoman tilan tarjoamisessa kansalaisten ja päättäjien kohtaamisiin eduskuntavaalien alla. Tuusulan kirjastoissa järjestetään erilaisia tapahtumia, vaalipaneeleja, keskustelutilaisuuksia ja asiantuntijaluentoja vaaleihin liittyen. Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoa eduskunnan toiminnasta ja ohjata luotettavan tiedon lähteille sekä kannustaa ihmisiä äänestämään.

Tulevia tilaisuuksia

16.11.2022 klo 10 Pääkirjaston senioritapaamisessa (Autoasemankatu 2, Tuusula) on vieraana Tuusulan keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Matti Rantanen, joka kertoo keskusvaalilautakunnan toiminnasta ja miten pääsee ääntenlaskijaksi tuleviin eduskuntavaaleihin.

Marraskuussa järjestetään mielenkiintoinen asiantuntijaluentosarja Tuusulan pääkirjastossa

2.11.2022 klo 18 Oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Jukka Kekkonen luennoi aiheesta Demokraattisen oikeusvaltion synty ja tulevaisuus. Kekkonen tunnetaan sanavalmiina yhteiskunnallisena keskustelijana erityisesti demokratiaan ja oikeusvaltioon liittyen.

15.11.2022 klo 18 Pasi Saukkonen luennoi aiheesta Demokratian tulevaisuus erilaisuuden, eriarvoisuuden ja populismin aikakaudella. Saukkonen on politiikan tutkija, Helsingin ja Jyväskylän yliopistojen dosentti ja työskentelee erikoistutkijana Helsingin kaupungilla. Hän on aikaisemmin toiminut kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen erikoistutkijana ja johtajana sekä eri tehtävissä Helsingin yliopistossa. Kulttuuripolitiikan lisäksi Saukkonen on julkaissut runsaasti maahanmuutosta, kotoutumisesta ja kotouttamisesta sekä monikulttuurisuudesta ja multikulturalismista.

30.11.2022 klo 18 Matti Mörttinen luennoi aiheesta Pelon varjoista vaaliuurnille - mikä on aikamme isojen kriisien vaikutus tunnelmiin ja tulokseen? Mörttinen on toimittaja, kolumnisti ja tietokirjailija. Hänet tunnetaan pitkän linjan politiikan näkijänä ja EU-tuntijana. Hänellä on takanaan lähes 40 vuoden ura Tamperelaisen Aamulehden toimittajana. Mörttinen on kirjoittanut kirjan (yhdessä Lauri Nurmen kanssa) Sauli Niinistöstä ja Antti Rinteestä.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

26.10.2022

Takaisin