Tuusulan yritysvierailut jatkuneet – 7.11. tutustuttiin Kuivalihakundin toimintaan ja juuri käyttöönotettuihin uusiin tiloihin Jokelassa 

09.11.2022

Tuusulan kunnan vierailut paikallisissa yrityksissä ovat jatkuneet syksyn tullen. Maanantaina 7.11. vierailuvuorossa oli Jokelassa vaikuttava Kuivalihakundi Dried Buddy Oy. Tapaamisessa tutustuttiin yrityksen toimintaan ja Jokelaan nousseisiin uunituoreisiin toimitiloihin.  
 
Tuusulan kunnan edustajat pääsivät tutustumaan 7.11. toteutuneen vierailun aikana Kuivalihakundi Dried Buddy Oy -yrityksen uusiin toimitiloihin, jotka sijaitsevat Jokelassa Vallun työpaikka-alueella. Tonttikauppa, itse asiassa kahden tontin kaupat, allekirjoitettiin vuosi sitten. Etenemistahti on ollut vuodessa huimaa – Kuivalihakundin tuotanto uusissa tiloissa käynnistettiin vain muutama viikko sitten. Uusien tilojen ohella yritys investoi myös uusiin laitteisiin kuten esimerkiksi lihojen kuivausuuniin. 

Vierailun isäntinä toimivat yrityksen toimintaa pyörittävä Timo Lahti yhdessä yrityksen markkinointipäällikkö Henrik Hertellin kanssa. Lahti ja Hertell kertoivat vierailleen yrityksen toiminnasta ja tulevaisuudensuunnitelmista. Keskusteluihin nousi esiin muun muassa henkilöstötilanne. Tällä hetkellä Kuivalihakundi työllistää 20 henkilöä ja mahdollisia lisärekrytointitarpeita on tiedossa lähitulevaisuudessa yrityksen laajentamissuunnitelmien ja toimintojen monipuolistamisen myötä. Tuusulan työllisyyspalvelut toimivat yhteistyökumppanina paikallisille yrityksille järjestäen esimerkiksi työnantajatreffejä työnhakijoille. Tämä mahdollisuus nousi myös esiin keskusteluissa Kuivalihakundin rekrytointitarpeista.  

Ryhmäkuva 7.11.2022 vierailusta Kuivalihakundi-yrityksessä
Kuvassa vierailijoita Tuusulan kunnasta ja Kuivalihakundi-yrityksen isännät. 
 
Kuivalihakundin kasvumahdollisuudet ovat suotuisissa myötätuulissa, ja katseet ovat myös Suomen ulkopuolisissa markkinoissa.  
 
– Yrityksemme kompakti koko mahdollistaa ketterän kehittämisen. Toisaalta mottomme on, että teemme yhden asian kerrallaan saaden sen ensin toiminaan hyvin ja sitten siirrymme uutta kohti, kertovat vierailun isännät Lahti ja Hertell.   

Sijoittuminen Jokelaan monen tekijän summa 

Kuivalihakundin laajentamismahdollisuuksia on edistänyt monta eri tekijää. Tuusulan elinkeinopalvelut ovat pohtineet yhdessä yrityksen kanssa soveltuvia uusien toimitilojen sijoittumispaikkoja ja Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy (Keuke) on auttanut kehittymään yrityksenä ja löytämään oman kasvupolun.

– Kunnan elinkeinopalveluihin voi aina olla yhteydessä, olipa yrityksellä mielessään pienempi tai suurempi kysymys. Pohditaan yhdessä sopivia ratkaisuja, kannustaa yritysasiamies Toni Popovic. Katso elinkeinopalveluiden yhteystiedot

Merkittävä kasvun mahdollistaja on ollut yrityksen saamat taloudelliset tuet Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Kehittämisohjelman tavoitteena on uudistaa ja vahvistaa elinkeinoja sekä parantaa ihmisten vaikuttamismahdollisuuksia ja ympäristön tilaa. Pienet ja keskisuuret yritykset voivat hakea kehittämisohjelman rahoitusta muun muassa liiketoiminnan aloittamiseen, sen monipuolistamiseen ja kasvattamiseen. Kuivalihakundi on saanut tukea ohjelmasta kuivalihatehtaan ja kuivalihakuivurin hankkimiseen sijoittaessaan uudet toimitilansa Jokelaan.  

Lisää Kuivalihakundin tarinasta voit lukea Tuusulan asukaslehdestä numero 2/2021.  
 
Lisätiedot: 
Toni Popovic, yritysasiamies, Tuusulan kunta, 040 314 4406, toni.popovic@tuusula.fi 
Timo Lahti, Kuivalihakundi Dried Buddy Oy, 045 127 2310, timo@kuivalihakundi.com

Takaisin