Vietä talvisia hetkiä Tuusulassa – vinkkejä joulunajalle

19.12.2022

Nauti talviliikunnan riemuista  

Tuusulan laaja latuverkko tarjoaa hiihtomahdollisuuksia säiden ja lumitilanteen salliessa kaikissa kuntakeskuksissamme – niin Hyrylässä, Jokelassa kuin Kellokoskellakin, Etelä-Tuusulan latuja unohtamatta. Katso latutilanne hiihtoladut-sivulta ja lähde nauttimaan hiihdon hurmasta!

Annivaaran kuntoradalta Järvenpääntien varresta löytyy koiraharrastajille mahdollisuus harrastaa koirien vetohiihtoa. Koirien vetohiihdon aikataulut ja ohjeistuksen löydät hiihtoladut-sivulta.

Avanto-ja talviuinnin ystäville mahdollisuudet lajin harrastamiseen löytyvät Rusutjärven uimarannalta (Hiekkarannankuja 30, Tuusula) sekä Kellokosken uimarannalta (Saunarannankuja, Kellokoski). Molemmissa uimapaikoissa on lämpimät pukeutumistilat uimareiden käyttöön.
Lisätietoja: Rusutjärven talviuinti/Harri Luostari 0400 662 078, Kellokosken talviuinti/Talviuinti | Kellokosken Alku ry (sporttisaitti.com).

Jos mielesi tekee nauttia luistelusta lähellä asuinpaikkaasi, katso sinua lähimpänä sijaitsevan luistelukentän tilanne ulkojäät ja pallokentät -sivulta.

Jäähallien yleisöluisteluvuorot löydät jäähallit-sivulta.

Talviset kohteet houkuttelevat nauttimaan ulkoilusta

Tuusulanjärven itärannalla sijaitsevan Fjällbon puiston kallionlaelta avautuvat upeat näkymät. Puistossa on mahdollisuus myös nauttia omista eväistä rannan tuntumassa sijaitsevalla nuotiopaikalla. Huomaa, että puistoalueella ei ole talvikunnossapitoa. Tutustu Fjällbon puiston sijaintiin Tuusulan kartalta.

Sarvikallion virkistysalue upeine maisemineen on oivallinen talvinen retkikohde. Alue sopii koko perheen retkeilyyn eväiden kera. Sarvikallion maisemissa on mukava viettää nuotiohetki makkaraa paistaen ja lämmintä juomaa nauttien.
Lue lisää Sarvikallion virkistysalueesta osoitteesta https://uuvi.fi/fi/kohde/sarvikallio/.

Jos Fjällbon puisto ja Sarvikallion virkistysalue ovat entuudestaan tuttuja ja kaipaat uutta kohdetta tutustuttavaksesi, piipahda Anttilan tilakeskuksen rannan piknik-paikalla ihastelemassa edessä aukeavaa talvista Tuusulanjärveä ja ota matkaasi myös eväät! Huomaa, että alueella ei ole talvikunnossapitoa.  

Pulkkamäkien ystäville löytyy kunnan ylläpitämiä pulkkamäkiä niin Pohjois-Tuusulasta kuin eteläisestä Tuusulasta. Jokelassa vauhdin hurmaa tarjoaa Notkopuiston pulkkamäki, Lahelassa Alaniitynpolun sekä Kollarinkallion pulkkamäet. Lahelan pulkkamäkien yhteydessä ei ole pysäköintialueita. Urheilukeskuksen pulkkamäessä tulee mäenlaskijoiden huomioida turvallisuus ja P-alueen taakse muuttunut laskusuunta.

Lapset laskemassa mäkeä

 

 

Takaisin