Yritysvierailuvuorossa Konditoria pH7 – leipomoalan Suomen mestarilla 2022 juuret vahvasti Tuusulassa

20.03.2023 klo 09.30

Tuusulan kunnan edustajilla oli ilo piipahtaa 13.3.2023 Konditoria pH7 -yrityksen vieraana. Vierailun aikana yrityksen perustaja Toni Rantala ja toimitusjohtaja Tony Hienonen kertoivat yrityksen vaiheista ja tuoreimmista kuulumisista.

Yritys on tullut monille tutuksi erityisesti värikkäistä Macarons-leivoksistaan. Tämä ranskalainen klassikko on ollut vuonna 2007 perustetun tuusulalaisen yrityksen suosituin tuote aivan alusta alkaen – sittemmin käsityönä valmistettavien suussa sulavien herkkujen valikoima on laajentunut runsaasti. Tällä hetkellä yrityksen tuotteisiin voi törmätä muun muassa Keskoon kuuluvien liikkeiden hyllyillä eri puolilla Suomea, mutta toki myös heidän omissa toimipisteissään.

Konditoria pH7 kantaa myös ylpeänä Suomen mestari -titteliä leipomoalan joukkuekilpailusta vuodelta 2022. Mittavaan suoritukseen siivitti kilpailuun osallistuneen osaavan tiimin rakkaus leipomiseen.

PH7 vierailu
Kuvassa on vasemmalla laidalla vierailun isännät Tony Hienonen ja Toni Rantala sekä vieraita Tuusulan kunnasta Jusslassa sijaitsevassa myymälässä. Toni Rantalan kädessä komeilee Suomen leipomoalan vuoden 2022 joukkuekilpailun voittopokaali.

Tie mestariksi on ponnistettu pienyrityksestä

Konditoria pH7:n nykyiset tuotantotilat sijaitsevat Etelä-Tuusulassa Jusslan yritysalueella. 15 vuoden ikään ehtinyt tuusulalainen yritys käynnisti toimintansa Sulan yritysalueella toimintaa luotsaavan Toni Rantalan ajatuksesta tarjota laadukkaita leivonnaisia. Sittemmin tuotantotilat ovat laajentuneet yrityksen siirtyessä kasvun myötä Jusslaan ja laajentaessa siellä toimintaansa. Alkujaan pienestä perheyrityksestä on kasvanut yksi Tuusulan merkittävistä yrityksistä, joka jatkaa vakaata kasvuaan edelleenkin.

Nykyisissä tiloissa valmistetaan innovatiivisella ja ammattitaitoisella joukolla makeita ja suolaisia herkkuja niin juhlaan kuin arkeenkin. Jusslassa sijaitsevan tehtaanmyymälän lisäksi, jonka ohessa toimii myös suosittu buffet-lounas, on yrityksellä myyntipisteet Hyrylässä Ravintola Kerhon ja Helsingissä K-Citymarket Ruoholahden tiloissa sekä Järvenpäässä kaksi pistettä. Lisäksi toimintaa on laajennettu Pop Up -myymälän muodossa Tampereelle.

Uudistuksia koronan aikaan

Myös pH7 koki koronan aiheuttamat haasteet monien muiden yritysten tapaan. Myyntituotot laskivat, mutta toisaalta hetkellinen taantuma toi tullessaan uusia mahdollisuuksia pysähtyä pohtimaan yrityksen tulevaisuutta. Yritys uudisti brändinsä ja pakettiensa iloisenkirjavan kuosin pohtien samalla tulevaisuuttaan sekä kehitti verkkokauppaansa ja tuotteiden ulosmyyntiä.

Yrityksen iloksi korona-ajan jälkeen myös tapahtumat ovat palanneet katukuvaan ja monet järjestäjät ovatkin kääntyneet yrityksen puoleen etsiessään mielenkiintoisia ja laadukkaita tarjoiluja tapahtumavierailleen. Tunnetaanpa pH7 myös tuttuna toimittajana Presidentinlinnaan.

Työpaikka jo yli 50 työntekijälle

Tällä hetkellä yritys työllistää reilut 50 henkeä, sesonkien aikaan hieman enemmänkin. Enemmistö työntekijöistä asuu Tuusulassa, mutta osa taittaa työmatkansa myös lähikunnista. Vakituisemman henkilöstön ja sesonkityöntekijöiden lisäksi alalle opiskelevilla on mahdollisuus harjoitella taitojaan yrityksen siipien suojissa.

Työntekijöitä on monista eri kansallisuuksista, mikä mahdollistaa osaamisen jakamisen ja uuden oppimisen kollegoilta. Vierailu nosti esiin myös mahdollisuudet hyödyntää Tuusulan kunnan työllisyyspalveluiden tukea yrityksen etsiessä uutta työvoimaa.

Työntekijät työskentelevät eri osastoilla, jotka valmistavat tiettyjä tuotteita, kuten suklaata, leivonnaisia tai suolaisia herkkuja. Myös gluteenittomille ja vegaanisille tuotteille on omat tuotantotilansa niiden kysynnän kasvaessa.

Yritys kokee tärkeäksi panostaa työntekijöidensä hyvinvointiin ja viihtyvyyteen sekä koko työyhteisön henkeen. Tuotteisiin liittyvä positiivinen palaute ohjautuu tuotteet käsityönä tehneille tekijöille itselleen. Palautetta tuleekin runsain mitoin laatuun panostavalle yritykselle.

Tutustu yritykseen:
Konditoria pH7 verkkokauppa

Lisätiedot:
Kalle Ikkelä, pormestari, Tuusulan kunta, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi
Kristiina Salo, elinvoimajohtaja, Tuusulan kunta, 040 314 3019, kristiina.salo@tuusula.fi
Toni Rantala, Konditoria pH7, toni.rantala@konditoriaph7.fi

Takaisin