Focus-alueen yleissuunnitelman ehdotus nähtävillä 12.6. asti – asukastilaisuudessa 31.5. keskustellaan ehdotuksesta

11.05.2023

Etelä-Tuusulaan Helsinki-Vantaan lentoaseman pohjoispuolelle suunnitellaan laaja-alaista ja vetovoimaista Focus-työpaikka-aluetta. Alueen vahvuutena on logistisesti erinomainen sijainti lentoaseman kupeessa, Tuusulanväylän ja tulevan Kehä IV:n risteyksessä. Focus-alueen yleissuunnitelma on edennyt ehdotusvaiheeseen ja aineisto on nähtävillä 12.6.2023 asti. Suunnitelmia esitellään asukastilaisuudessa keskiviikkona 31.5.2023 Ruotsinkylän koululla.

Havainnekuva Focus-alueesta
Havainnekuva Focus-alueesta, kuvakulma koillisesta lounaaseen. 

Tuusulan kunta on jatkanut Focus-alueen suunnittelua ja alueen kehittämistä laatimalla yleissuunnitelman ehdotuksen, joka on nähtävillä 11.5.–12.6.2023 välisenä aikana asiakaspalvelu TuusInfo tiloissa (Autoasemankatu 2) sekä kunnan verkkosivuilla osoitteessa www.tuusula.fi/kaavatvireilla.

Yleissuunnittelulla ajanmukaistetaan ja tarkennetaan aiemmin laaditussa Focus-alueen osayleiskaavassa tehtyjä ratkaisuja. Suunnittelussa otetaan kantaa mm. Kehä IV:n liittymäjärjestelyihin ja sen itä-länsisuuntaisen rinnakkaiskadun linjaukseen, korttelikokoihin, kaupan ratkaisuun sekä voimalinjojen muutostarpeisiin. Yleissuunnitelma ei ole virallinen kaavataso, eikä sillä ole oikeusvaikutuksia, mutta se toimii laadittavien asemakaavojen selvitysaineistona.

Kirjalliset mielipiteet pyydetään toimittamaan 12.6.2023 mennessä:

  • Tuusulan kunnan verkkosivuilla olevan sähköisen asiointilomakkeen kautta tuusula.fi/kaavatvireilla > Focus-alueen yleissuunnitelma > Anna palautetta tästä tai
  • kirjeitse joko osoitteeseen Kaavoitus, PL 60, 04301 Tuusula tai TuusInfon toimipisteisiin niiden aukioloaikoina. Kuoreen merkintä ”Focus-alueen yleissuunnitelma”.

Asukastilaisuus 31.5.

Focus-alueen yleissuunnitelman ehdotuksesta järjestetään asukastilaisuus keskiviikkona 31.5.2023 kello 1819.30 Ruotsinkylän koululla (Rävbäckinkuja 29).

Asukastilaisuudessa kuullaan alueen suunnittelun tilanteesta ja ehdotuksen sisällöistä sekä käydään yhteistä keskustelua aiheesta.

Tarkemmat tiedot tilaisuudesta Tuusulan tapahtumakalenterissa.

Tervetuloa asukastilaisuuteen kuulemaan Focus-alueen suunnitelmista!

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Petteri Puputti, p. 040 314 3515, petteri.puputti@tuusula.fi

Takaisin