Kellokosken Ruukin kirkkopuisto täyttyy iloisesta ohjelmasta Tuusula-päivänä

08.06.2023 klo 15.35

Tuusula-päivänä juhlitaan iloiten 380-vuotiasta Tuusulaa Kellokosken Ruukin kirkkopuistossa la 22.7. klo 14 alkaen. Lavalla tullaan näkemään valovoimainen Seela Sella sanataide-esityksellä.

Tule viihtymään Tuusula-päivänä la 22.7. klo 14 alkaen Kellokosken Ruukin kirkkopuistoon. Ruukin kirkkopuistossa nuorempaa yleisöä ilahduttaa muusikkopari Paula ja Ape Anttilan mukaansatempaava showmuskari Funky Monkey Club. Tapahtuman päättää iki-ihanan Seela Sellan runo- ja proosaesitys.

Tuusula-päivän tapahtumassa yhteistyötä tekevät paikallisyhdistys Me Kellokoskelaiset Ry ja Tuusulan kunta. Me Kellokoskelaiset Ry tuottaa osaksi ohjelmaa Kellokosken soittokunnan esityksen. Soittokunta on perinteisesti esiintynyt Tuusula-viikolla yhdistyksen järjestämässä piknik-konsertissa, mutta tänä vuonna konsertti on osa Tuusula-päivää.

Tapahtumassa kuullaan kunnan onnentoivotukset 380 vuotiaalle Tuusulalle ja tarjolla on kahvitus 200:lle ensimmäiselle Tuusula-teltalla. Päivän aikana palkitaan Vuoden kulttuurimyönteinen. Tuusula-päivän tapahtuman starttaa PÄÄÄÄNI! -työpajat klo 10.30–14 Kellokosken sairaalamuseolla. Kokonaisuudessaan Tuusula-päivän ohjelma aikatauluineen on nähtävillä osoitteessa www.tuusula.fi/tuusulaviikko. 

Tuusula-viikolla tapahtumaa ihan jokaiselle

Tuusula-viikkoa juhlitaan ympäri kuntaa ja tapahtumia on monipuolisesti joka makuun. Heinäkuinen tapahtumaviikko kokoaa yhteen tuusulalaiset ja nostaa esille mahtavaa Tuusula-henkeä. Tuusula-viikolla yksittäiset kuntalaiset, yhdistykset, yritykset ja kunnan toimijat toteuttavat tapahtumia koko Tuusulan alueella.

Tuusula-viikon avaa ma 17.7. klo 12 Jokelassa Tuusula 380-vuotta -rastikisa. Samassa tempauksessa kuullaan kunnan tervehdys ja perheen pienimmät pääsevät antamaan synttäreitä juhlivalle Tuusulalle onnittelun korttiaskartelupajassa. Jokelassa on mahdollista myös nähdä muun muassa kesätaiteilija Matti Sampelan videoteoksen esityksen ja Kimara satupuutarhan, taidepolut ja kierrätyskukkapellon.

Kellokoskella juhlitaan koko viikon ajan. Muusikot Paula Präktig ja Aaron Ahola konsertoivat ainutkertaisella Pohjois-Tuusula sävelin -sävellyskonsertilla. Kellokosken sairaalamuseoon pääsee tutustumaan tiistaista sunnuntaihin.

Eteläisemmässä Tuusulassa juhlitaan Tuusulaa muun muassa Kaukjärvenrannan avajaisilla, nuorten SummerPartyilla Urheilukeskuksella ja Tuusulan TaitoKädet Ry:n järjestämillä perinteisillä käsityömarkkinoilla.

Tuusula 380 vuotta juhlakahvitus kuntalaisille Hyrylässä, Jokelassa ja Kellokoskella

  • Ma 17.7. klo 12 Jokela*. Kahvitus 100 ensimmäiselle.
  • Ti 18.7. klo 17 Kaukjärvenrannan puisto, Kirkkotie 32, Tuusula. Kahvitus 200 ensimmäiselle.
  • La 22.7. klo 14 Ruukin kirkkopuisto, Männistöntie, Kellokoski. Kahvitus 200 ensimmäiselle.

*paikka tarkentuu kesän aikana, seuraa www.tuusula.fi/tuusulaviikko

Lisätietoja: kulttuurituottaja Aurora Salomaa, aurora.salomaa@tuusula.fi, p. 040 314 3435

Takaisin