Kunnanhallituksen seminaari: Tuusula jatkaa panostuksia elinvoiman kasvattamiseen ja palveluiden parantamiseen

09.06.2023 klo 14.05

Tuusulan kunnanhallitus kokoontui kaksipäiväiseen seminaariin Tuusulan Krapille 8.6.–9.6.2023.

– Yleisistä kuntatalouden haasteista huolimatta satsaamme elinvoimaan ja huolehdimme palveluiden laadusta. Arvioimme investointitahtiamme suhteessa rahoitusmarkkinan ja talouden tilanteeseen. Tuusula kehittyy jatkossakin voimakkaasti, pormestari Kalle Ikkelä tiivistää Tuusulan lähtökohtia talousarvion 2024 valmisteluun.

Seminaarin ensimmäisenä päivänä käsiteltiin talousarviokehystä, väestösuunnitetta, strategisia tavoitteita ja toimenpiteitä vuodelle 2024, henkilöstösuunnitelmaa ja investointisuunnitelmaa. Illalla kunnanhallituksen jäsenet osallistuivat Krapilla pidettyyn Hyrylän keskustan kaavailtaan.

– Kuntataloudessa paineita aiheuttavat tällä hetkellä inflaatio, korkojen nousu ja esimerkiksi kuntasektoria koskevat palkankorotukset. Vaikka kunta on varautunut korkojen nousuun pitkäaikaisilla kiinteäkorkoisella rahoituksella ja korkosuojauksilla, joudutaan tulevien vuosien investointeihin ottamaan uutta lainaa vallitsevilla markkinakoroilla. Kunnan investointitasoa sopeutetaan lähivuosina heijastelemaan korkomarkkinoiden tilannetta ja rahan hintaa, mutta investoinnit pysyvät edelleen korkealla tasolla, talousjohtaja Markku Vehmas sanoo.

– Tuusula jatkaa elinvoimaa tukevia investointeja. Uudistamme palveluverkkoa suunnitellusti. Lukio- ja kulttuuritalo Monio otetaan käyttöön elokuussa, Tuusulanjärven kampus valmistuu 2024, Riihikallion kampus 2025, Rykmentinpuiston kampus 2025 ja Jokelan Peltokaaren päiväkoti 2024. Lahelan kampuksen hankesuunnitelma on valmisteilla ja tarvittaessa toteuttamista voidaan vaiheistaa. Lisäksi Hyrylään on tulossa palvelukeskus arviolta vuonna 2026 ja hyvinvointikeskus arviolta 2027, ja ne parantavat osaltaan Hyrylän keskustan palveluita, pormestari kertoo.

– Rykmentinportin yritystontit on käytännössä myyty. Viimeinen kauppa solmittaneen kesäkuussa. Focus-alueen yleissuunnitelma on parhaillaan nähtävillä, ja Sula 3 -alueen infrastruktuuri on tulossa kunnanhallituksen päätettäväksi, Ikkelä kertoo.

Perjantaina seminaarin ohjelmassa olivat muun muassa kaavoitussuunnitelma ja maankäytön tontinluovutussuunnitelma.

– Uskomme tonttien Tuusulasta käyvän kaupaksi ja rakentamisen jatkuvan vilkkaana myös tulevaisuudessa. Tuusula on turvallinen kunta, jossa varhaiskasvatus ja opetus on resursoitu hyvin. Ei siis ihme, että meille muuttaa etenkin 25–44-vuotiaita ja lapsiperheitä. Tällä hetkellä lapsimäärämme on kasvussa. Aiomme jatkossakin satsata palveluiden laatuun, pormestari lupaa.

– Palveluiden tuottaminen lapsiperheille tarkoittaa Tuusulan osalta miljoonien eurojen kustannuksia. Toivommekin, että Tuusulan kaltaisilta elinvoimaisilta kunnilta ei viedä kasvun eväitä, vaan valtionosuudet tulisi kohdentaa sinne, missä tarpeita on ja missä saadaan vaikuttavia toimia aikaiseksi, talousjohtaja peräänkuuluttaa.

 

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi

Talousjohtaja Markku Vehmas, 040 314 3060, markku.vehmas@tuusula.fi

 

 

 

Takaisin