Kaukjärvenrannassa vietetään kesäisiä puistoavajaisia 18.7. 

20.06.2023 klo 10.00

Tuusulanjärven rantamaisemissa Kirkkotien varrella sijaitsevan perusparannetun Kaukjärvenrannan puiston avajaisia vietetään 18.7. kello 17–19. Puistoavajaiset ovat osa Tuusula-viikon monipuolista ohjelmaa.

Kaukjärvenrannan puistoavajaisten ohjelmassa on uudistetun puiston avaaminen, esityksiä sekä mukavaa yhdessäoloa ja tekemistä kesäisessä illassa. Tapahtumassa juhlistetaan myös tänä vuonna 380 vuotta täyttävää Tuusulaa kakkukahvien merkeissä.  

Avajaisten ohjelma 

Klo 17–19 Tuusulan 380-vuotiskakkukahvit 200 ensimmäiselle 
Klo 17–19 Aikaa kierrellä puistossa ja eri pisteillä  
Klo 18.15 Pormestari Kalle Ikkelän avajaispuhe  
Klo 18.30 Lumo Companyn sirkusaiheinen Indigo-esitys (säävaraus) 

Indigo-esityksen esittely: 
Vangitseva ulkoilmateos Indigo vie katsojan unelmien ja fantasian maailmaan. Ainutlaatuisella mekaanisella hevosella tanssivat ja tasapainoilevat akrobaatit tempaavat yleisön Indigon villiin pyörteeseen. Hypnoottisessa teoksessa yhdistyvät sirkustaiteilijoiden Hanna Moisalan ja Jenni Lehtisen vikellystausta sekä akrobaattinen taituruus. Vapaana laukkaavan hevosen voima on Indigon sydän. 

Mekaaninen Indigo-hevonen ja sirkustaiteilijat Hanna Moisala ja Jenni Lehtinen 
Mekaaninen Indigo-hevonen ja sirkustaiteilijat Hanna Moisala ja Jenni Lehtinen. Kuva Janne-Pekka Manninen 
 
Puiston alueella kiertelee tapahtuman ajan Fillaripianisti ja Tuusulan kunnan kirjastopyörä. Fillaripianisti tuo tunnelmaa kesäiseen iltaan pianon sulosoinnuin ja kirjastopyörä pysähtymisen mahdollisuuden kirjallisuuden ja lukemisen äärelle.  
 
Puiston pyöränhuoltopisteellä voit tarkastuttaa pyöräsi kunnon Tuusportin osaavien ammattilaisten kanssa, ja Tuusulan Taitokäsien pisteellä pääset askartelemaan ihastuttavan minihyönteishotellin kotipihasi ötököiden iloksi.  
 
Tutustu Tuusula-viikon ohjelmaan Tuusulan tapahtumakalenterissa.  

Asukkaiden yhteinen ulko-olohuone 

Kaukjärvenrannan puiston perusparannustyöt käynnistyivät syksyllä 2022. Parasta aikaa käynnissä olevat viimeistelytyöt valmistuvat avajaisiin mennessä. Valmistuessaan puistosta syntyy asukkaiden ympärivuotisessa käytössä oleva yhteinen ulko-olohuone Tuusulanjärven kauniisiin rantamaisemiin. 

Parannustöiden aikana puistoon on uusittu monimuotoiset kasvillisuusalueet. Istutusalueilla asukkaita ja hyönteisiä ilahduttaa lähes 150 perenna- ja ruusulajiketta. Osa puistosta jää luonnontilaiseksi niityksi. 
 
Puistoon on myös rakennettu tapahtuma-alue ja luotu paljon tilaa istuskelulle ja oleilulle. Löytyypä puistosta myös pyöränhuoltopiste, jossa voi tehdä pikahuoltoja pyörälenkin lomassa.   
 
 Havainnekuva Kaukjärvenrannan puistosta
Havainnekuva Kaukjärvenrannan puistosta kirkon suuntaan.  
 
Autolla liikkuville löytyy pysäköintimahdollisuus puistoa vastapäätä sijaitsevalta parkkipaikalta tien toiselta puolelta. 
 
Kaukjärvenrannan puiston sijainti Tuusulan kartalla.  
 
Tervetuloa viettämään kesäistä iltaa Kaukjärvenrannan puiston avajaisiin! 

Lisätiedot: 
Yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen, 040 314 4333, laura.turpeinen@tuusula.fi 

Takaisin