Riihikallion koulun syyslukukausi alkaa poikkeusjärjestelyin tulipalon takia

30.06.2023 klo 11.00

Riihikallion koulun tulipalon vaikutusten arviointi ja palon aiheuttamien tilapäisjärjestelyiden suunnittelu on edennyt ripeästi. Vahingoista on saatu tarkempaa tietoa, jonka pohjalta laaditaan parhaillaan tulevan syyslukukauden opetusjärjestelyjä.

Koulutyö alkaa syksyllä osin jo nyt käytössä olevissa väistötiloissa. Lisäksi käytössä on Hyrylän yläkoulun tiloja, kuvataidekoululta vapautuvat tilat Rykmentinpuistossa sekä Vanhankylän koulun tilat.

Tämänhetkisen arvion mukaan opetus Riihikallion koulukiinteistössä pääsee kuitenkin jatkumaan vielä syyslukukauden aikana. Yksityiskohtaisista järjestelyistä tiedotetaan huoltajille tänään.

Lievästi vahingoittuneiden tilojen korjaustyöt on aloitettu. Osa koulun tiloista on vahingoittunut niin pahoin, että niiden jo aiemmin suunnitellut purkutyöt käynnistetään heti kun palon jälkihoitotyöt sen sallivat.

Kunta on ollut yhteydessä urakoitsijaan, jonka tekemien töiden seurauksena palo alkoi. Lähtökohtana on, että palosta aiheutuvat poikkeusjärjestelyt ja hankinnat eivät aiheuta kuluja kunnalle.

Torstaina 15.6. syttyneessä tulipalossa vahingoittui Riihikallion koulun 1960-luvulla käyttöön otetun kaksikerroksisen rakennusosan katto. Palovahinkojen lisäksi osassa tiloja on savu- ja vesivahinkoja. Tilat korjataan ja puhdistetaan niin, että palon seuraukset eivät aiheuta terveysriskejä kiinteistössä työskenteleville ja opiskeleville.

Tiedotamme asiasta seuraavan kerran viikolla 31.

Lisätiedot:
vs. kansliapäällikkö, talousjohtaja Markku Vehmas, markku.vehmas@tuusula.fi
sivistysjohtaja Tiina Simons, tiina.simons@tuusula.fi
opetuspäällikkö Markus Torvinen, markus.torvinen@tuusula.fi

Riihikallion koulu 290623 II

 

Takaisin