Kesätaiteilijan taideteos esillä kirjastoissa ja Youtubessa – koostettu 92:n osallistujan muotokuvista

17.07.2023 klo 11.50

Tuusulan kesätaiteilija Matti Sampela kesän aikana valmistunut taideteos Unimuotokuvia on nähtävissä Tuusula-viikolla 18.–20.7 pääkirjastolla, Jokelan kirjastolla sekä Kellokosken Nuorkalla. Lisäksi videoteos on katsottavissa Youtubesta tiistaina 18.7.2023 klo 11.

Teos koostuu tekoälyohjelmistojen avulla luoduista muotokuvista ja videoteoksesta. Yksittäiset muotokuvat ovat muodostettu kesäkuun aikana valokuvattujen kaikenikäisten, kaikkiaan 92:n tuusulalaisen mukaan. Sampela on koostanut muotokuvista animaation, mutta esillä on myös yksittäisiä kuvia. Kuvassa käyneet saavat muistoksi digitaalisen unimuotokuvan itsestään. Printatun kuvan voi noutaa kirjastoilta esityspäivänä.

– Kesätaiteilijan työ yhdessä Tuusulan kulttuurituottajien kanssa on tarjonnut upean mahdollisuuden toteuttaa taideteos, jonka valmisteleminen muuten olisi vaatinut tolkuttoman määrän aikaa. Teokseen osallistuneiden tuusulalaisten määrä ylitti kaikki odotukseni, iso kiitos kaikille kuvauksiin tulleille! On ollut mahtavaa nähdä, että uudet, kokeelliset taiteen tekemisen menetelmät kiinnostavat kaikenikäisiä ihmisiä, Sampela sanoo.

Teoksen esitysajat ja -paikat:
Ti 18.7. klo 11–13 Kellokosken Nuorkka, Kuntotaival 2 (käynti kirjastotalon päädystä), Kellokoski
Ke 19.7. klo 15–17 Tuusulan pääkirjasto, Autoasemankatu 2, Tuusula
To 20.7. klo 15–17 Jokelan kirjasto, Keskustie 20, Jokela

Katso teos Youtubesta (ensiesitys ti 18.7. klo 11): https://youtu.be/1GnxGBi4ffo

Kuva 2 matti sampela

Kuvat: Matti Sampela 2023, Unimuotokuva (osa teoksesta)

Lisätietoja: tuusula.fi/kesataiteilija

Takaisin