Hanni Autere on Vuoden kulttuurimyönteinen Tuusulassa

22.07.2023 klo 15.55

Tuusulan kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta jakoi Vuoden kulttuurimyönteinen -palkinnon Tuusula-päivänä Kellokoskella. Vuoden kulttuurimyönteinen 2023 on kellokoskelainen muusikko Hanni Autere.

Vuoden kulttuurimyönteinen -kunniakirjalla ja tuhannen euron rahapalkinnolla palkittu Hanni Autere toimi loppukeväällä Kellokoskella esitetyn Arvokamaa-koululaismusikaalin alkuunpanijana, sekä säveltäjänä, sanoittajana, kapellimestarina ja vastaavana tuottajana. Hän on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmästä valmistunut musiikin tohtori. Autere on julkaissut kolme soololevyä.

Vuoden kulttuurimyönteisen yleisöehdotuksista valtaosa kohdistui Arvokamaa-musikaaliin, joten kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan palkintoraadin tehtävä oli tänäkin vuonna helppo. Raati halusi nostaa esiin Autereen tekemää tärkeää työtä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi kulttuurin keinoin.

Arvokamaa-musikaali käsitteli kiusaamista. Musikaalia oli toteuttamassa joukko koululaisia sekä aikuisia harrastajia ja ammattilaisia.

– Olen hyvin otettu tästä huomionosoituksesta. Omistan tämän nimityksen ehdottomasti koko työryhmälle ja erityisesti lapsille ja nuorille, jotka tekivät lavalla aivan uskomattoman upean työn. Kiitos myös Tuusulan kunnalle ja erityisesti Kellokosken koululle merkittävästä panoksesta. Arvokamaa-musikaalin tarina jatkuu!, Hanni Autere sanoo.

Vuoden kulttuurimyönteinen -palkinto jaettiin Tuusula-päivän tapahtumassa lauantaina 22.7. Kellokoskella.

– Kaikki Arvokamaa-työryhmässä mukana olleet voivat olla ylpeitä palkinnosta. Ilman Hannia musikaalia ei kuitenkaan olisi syntynyt, siksi palkinto jaettiin hänelle, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen kertoo. 

Vuosittain jaettava palkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, yhdistykselle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan elävöittänyt, uudistanut tai nostanut esiin kulttuuria Tuusulassa. Palkinto voidaan jakaa kulttuuritoimijalle, -tapahtumalle tai -teolle. Kulttuuripalkinnolla halutaan kannustaa kulttuuritoimijoita ja osoittaa arvostusta innovatiivisille kulttuuriteoille.   

Tunnustus sisältää kunniakirjan ja rahapalkinnon. Kunniakirjan on suunnitellut tuusulalainen graafikko Ville Savimaa. Palkinto on jaettu kahdesti, ja sen on aiemmin saanut Krapin Paja (2021) ja Jekku ry (2022).

Ehdotuksista poimittua:

”Mahtava yhteisöllinen projekti ajankohtaisesta aiheesta. Erityisesti nuorten eli koulun oppilaiden osallisuus sekä projektin aikuisten sitoutuminen projektiin on hieno osoitus yhteisöllisyyden merkityksestä.”

”Hanni Autere ideoi, innovoi, organisoi ja kantoi läpi yhteisöllisyyttä lisäävän, sukupolvia yhdistävän musikaaliprojektin Kellokoskella.”

”Kaiken kaikkiaan projektiin osallistui 130 eri-ikäistä vapaaehtoista. Hanni toimi kaikessa mahdollisessa edelläkävijänä vain rakkaudesta musiikkiin ja kulttuuriin.”

”Arvokamaa -koulumusikaali kiusaamista vastaan oli upea kokemus ja uskomaton ponnistus. Täydet salit ja yleisö mukana alusta loppuun. Näin osallistetaan nuoria ja vanhempia.”

”Upeaa heittäytymistä ja työtä tärkeän asian puolesta kiusaamista vastaan. Mukana kaikenikäisiä tekijöitä, erityisesti mukana olleille lapsille ja nuorille ainutlaatuinen ja ikimuistoinen kokemus!”

”Ihana esitys, josta huokui yhteisöllisyys ja tekemisen ilo. Mahtavaa yhteistyötä. Mukana kaikenikäisiä, joita selvästi yhdisti rakkaus lajiin ja yhdessä tekemisen ilo! Tuli hyvä mieli!”

”Arvokamaa-musikaali otti lasten ja nuorten äänellä kantaa ajankohtaiseen aiheeseen. Pitkäjänteistä työtä, nuoria osallistuen ja kuunnellen. Upea lopputulos, iso työryhmä, upeat sanoitukset ja sävellys. Mieletöntä!”

”Aivan mahtava kulttuurielämys kaikenikäisille. Musikaali kiusaamista vastaan, joka on nuorten itsensä käsikirjoittama ja näyttelemä ja siinä kuuluu vahvasti nuorten omat ajatukset. Taitavat ja ajatuksia herättävät sävellykset ja sanoitukset. Valtava työmäärä ja ponnistus pieneltä kylältä ja erityisesti Hannilta. Erittäin korkeatasoinen musikaali.”

”Arvokamaa on lasten oma musikaali, jossa on tuotu tärkeä aihe - kiusaaminen - lasten omalla kielellä näkyville positiivisen energian ja ammattimaisen toteutuksen avulla. Sykähdyttävä toteutus ja innostunut porukka. Hieno musiikki ja tarttuvaa näyttelijäntyötä. Kyläyhteisön oma projekti, jossa on laatua ja ainesta laajempaankin levitykseen.”

Hanni Autere kuva Kari Kohvakka

Hanni Autere vastaanotti Vuoden kulttuurimyönteinen -kunniakirjan kotikylällään Kellokoskella, jossa vietettiin Tuusula-päivää ja juhlittiin 380-vuotiasta Tuusulaa. Kuva: Kari Kohvakka

Ehdotuksia kulttuuripalkinnon saajaksi voi tehdä kuka tahansa ja myös itseään voi ehdottaa. Ehdotukset tehdään vuosittain sähköisellä lomakkeella 1.1.–1.6. kulttuuripalveluiden verkkosivuilla www.tuusula.fi/vuodenkulttuurimyonteinen.

Lisätietoa: Kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, 0403143436, jaana.hopeakoski@tuusula.fi

Kuva: Riikka Loukkaanhuhta

Takaisin