Tuusula-synttärikortteja näytteillä kirjastossa

31.07.2023 klo 11.35

Onnittelukortteja 380-vuotiaalle Tuusulalle luotiin Tuusula-viikon aikana kuudessa korttipajassa eri puolilla kuntaa.

Lapset ja aikuiset askartelivat Tuusula-viikolla 17.7.–23.7. synttärikortteja 380-vuotiaalle Tuusulan kunnalle. Synttärikortit ovat parhaillaan näytteillä Tuusulan pääkirjastossa Hyrylässä, lastenosaston läheisyydessä tauluseinällä. Kortit ovat esillä elokuun loppuun saakka, ja niitä voi käydä katsomassa kirjaston aukioloaikana.

Onnittelukortteja luotiin Tuusula-viikon aikana kuudessa korttipajassa eri puolilla Tuusulaa. Pajoja järjestettiin Jokelan Tiilitehtaalla, Kaukjärvenrannan puiston avajaisissa, Puustellinmetsän puistossa, pääkirjastolla, Kellokoskella ruukin kirkkopuistossa ja kunnantalon läheisyydessä.

Pajojen osallistujat saivat viikon aikana aivan vapaat kädet, ja kortteja syntyikin niin tussien, tarrojen, glitterin kuin vahaliitujenkin avulla. Kortteihin oli mahdollista tehdä kuvioita leikkurin avulla.

Kortteja askartelivat pääasiassa perheen pienimmät yhdessä vanhempiensa kanssa, mutta myös teini-ikäisiä ja aikuisia otti askarteluun osaa. Tuusulan luonto ja etenkin kasvit tulivat esille monissa korteissa.

Yhteensä Tuusulalle kertyi onnittelukortteja huikeat 86 kappaletta. Kirjaston näyttelyn päätyttyä kortit arkistoidaan Tuusulan museon kokoelmiin.


Lisätietoja:
Minna Mielonen
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
minna.mielonen@tuusula.fi
040 314 3018

1

5

8

Takaisin