Tuusulan taiteiden yö perjantaina 11.8.2023: Luvassa teatteria, tanssia, sirkusta, musiikkia ympäri Tuusulaa

01.08.2023 klo 13.30

Teatteria, musiikkia, sirkusta, tanssia ja visuaalista taidetta – myös itse tehden. Tuusulan taiteiden yön kulttuuri- ja taideohjelmaa on tarjolla kaikenikäisille eri puolilla Tuusulaa perjantaina 11.8. klo 18–22. Tapahtumakeskittymät ovat Kellokosken Ruukissa, Jokelassa, Kotorannanpuistossa ja Tuusulanjärven maisemissa.

Tuusulan kunnan järjestämää ohjelmaa on Kotorannanpuiston lisäksi Aleksis Kiven kuolinmökillä, Halosenniemessä, Taiteilijakoti Erkkolassa, Jokelan kirjastolla ja uimahallissa. Lisäksi kunta ohjeistaa tapahtumajärjestäjiä, viestii tapahtumakokonaisuudesta ja vastaa yleisölle ilmaisista linja-autokuljetuksista. Yksityiskohtaisempaa tietoa löytyy verkosta tuusula.fi/taiteidenyo.

Tuusulalaiset taiteilijat, yhdistykset, yritykset ja yhteisöt tarjoavat monipuolista ohjelmaa omissa tiloissaan. Tuusulan taiteiden yö on yhteisöllinen, poliittisesti sitoutumaton tapahtuma, jossa illan valokeilassa ovat taiteilijat meiltä ja muualta. Suurimpaan osaan tapahtumista on vapaa pääsy.

– On ilo, että kulttuuria esiintuova Tuusulan taiteiden yö on alueen ihmisille tärkeä tapahtuma. Illan aikana kokoonnutaan yhteen taiteen ääreen. Tänä vuonna on erityisen paljon mahdollisuuksia päästä tekemään taidetta itse, kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski kertoo.

Kotorannanpuistossa kulttuuriohjelmaa perheille

Tuusulan taiteiden yön kulttuuriohjelmaa kaikenikäisille klo 18–22 Kotorannanpuistossa (Kotorannankuja 10, Tuusula). Piknik-alueella nautitaan lavaohjelmasta, tunnelmasta ja omista eväistä. Verstas-alueella pääsee kokeilemaan mm. graffitteja, sirkustelua, yhteisötaidetta ja –askartelua, sekä näkemään paikallisten taiteilijoiden töitä. Nuorille on oma hengailumesta, jossa pääsee tekemään karkkitaidetta. Kahvila-alueella on ruuan, juoman ja herkkujen myyntiä (ei alkoholin myyntiä). Alueelle on vapaa pääsy.

Klo 18 Sambic-kulkue ja -esitys
Klo 18.30 ja 20 Guirikan Foli -afrorytmejä ja -tanssia  
Klo 19 Säilättäret ja Härmäntien Leikarit: Pyhän Päärynän legenda -musiikkiteatteriesitys  
Klo 19.50 ja 20.45 Fauna Humana -katuteatteriesitys  
Klo 21 Mäensivu-Peri-Kouvo -jazztrion konsertti

Kotorannanpuiston lisäksi ohjelmaa järjestävät Etelä-Tuusulassa mm. alueen museot, Pekka Halosen Akatemia, Gustavelund, Krapi, Ravintola Kerho, Maku Brewing ja Tuusulan seurakunta. Tapahtumaa on myös Järvenpään Aholassa. Pohjois-Tuusulassa mukana ovat Kellokosken Ruukin toimijat, Jekku ry, Jokelan aseman taiteilijat ja monet muut.

Menovinkkejä Etelä-Tuusulaan: 

  • Lastenteatteriesitys Pihlajan lasten seikkailu Taiteilijakoti Erkkolassa klo 16.30.
  • Liisa Akimof Aleksis Kiven kuolinmökillä klo 17.
  • Tanssitaiteilija Katerina Torp Halosenniemessä klo 20, 20.30 ja 21.30.
  • Tiia Tahvanainen Photography valokuvaa taiteiden yön kävijöitä Halosenniemen puutarhassa klo 17–20. Vuorot jaetaan paikanpäällä klo 17.
  • Julius Revon Huuhtoutuneet-mediataide-esitys Lottamuseolla klo 18.
  • DJ Luoto 10 Hours Of House Music Kaukjärvenrannan puistossa klo 12–22.
  • Kynttiläuinti ja saksofonisti Johannes Salomaa klo 19 ja klo 20 Tuusulan uimahallissa.
  • Ida Paul & Kalle Lindroth Krapin Pajan puistokonsertissa klo 19.

Menovinkkejä Pohjois-Tuusulaan:

  • Mathias Sandberg -jazzkonsertti Jokelan kirjastossa klo 18.
  • Taija Taika -esitys klo 18 ja savityöpaja klo 18–21 Jokelan rautatieasemalla.
  • Jokelan tiilitehdasmuseon opastuksia klo 18, 18.30 ja 19.
  • Ravintola Tiilitehtaalla Pekka Laine & Anna Inginmaa klo 19, Petja Päivärinne klo 20 ja Lempi Elo klo 21.
  • Veera Falckin kukkainstallaatio Kesäsade Kellokosken Ruukinkulman Verstaalla klo 18–22. 
  • Kellokosken sairaalamuseon Pääääni! -työpajoja ja Äänetön Ääni -bändin keikka klo 19 Kellokosken kartanolla.
  • Konsertteja Kellokosken Ruukilla, mm. The Ruukkies klo 18.15, Jose Lugue klo 18.30, Pekka Mikkonen klo 19, Aaron Ahola klo 19.30 ja Paula Präktik klo 21.

Katso koko ohjelma: tuusula.fi/taiteidenyo

Liikkuminen Tuusulan taiteiden yössä

Saavuthan tapahtumapisteille ensisijaisesti kävellen, polkupyörällä tai ilmaisilla tapahtumabusseilla.

Kunta järjestää non-stop -bussikuljetuksia Järvenpään rautatieasemalta Hyrylän linja-autoasemalle sekä tapahtumabusseja Hyrylän linja-autoasemalta Kellokoskelle ja Jokelaan. Bussit pysähtyvät tarvittaessa kaikilla pysäkeillä matkustajien kyytiinottamista ja poisjäämistä varten. Kuljetusten aikataulut ovat nähtävissä verkossa tuusula.fi/taiteidenyo.

Viime vuoden tapaan Tuusulan Rantatie ei ole tapahtuma-aluetta eikä siten suljettu liikenteeltä. Museoille liikkuessa tulee noudattaa liikennesääntöjä. Kirkkotien alueella tulee noudattaa erityistä varovaisuutta jalankulkijoiden vuoksi. Kotorannankujalla parkkitilaa rajatusti, ajo Järvenpääntieltä Kirkkotielle pohjoisen suunnasta (Krapin golfkentän kulmalta). 

Tuusulan taiteiden yön esiintyjiä

Takaisin