Opetus käynnistyy Tuusulassa – koulutielle astutaan 9.8. kello 9

08.08.2023 klo 14.00

Tuusulassa peruskoulut ja lukio aloittavat syyslukukautensa keskiviikkona 9.8.2023. Koulutiellensä astuu noin 5 800 lasta ja nuorta, ja heistä ensimmäistä koulumatkaansa taittaa noin 480 ensimmäisen vuosiluokan oppilasta. Tuusulan kuvataidekoulu ja Opisto käynnistävät toimintansa elokuun aikana. 

Koulut aloittavat syyslukukautensa 9.8. 

Lukuvuosi 2023–2024 aloitetaan Tuusulan kouluissa innostuneella mielellä. Oppilaiden ja henkilöstön kohtaamiset ja kuulumisten vaihdot kesäloman jälkeen tuovat yhteisöt jälleen oppimisen pariin. Yhteisöllisyys ja osallisuuden kehittäminen ovat edelleen kantavia teemoja koulutyössä. Tuusulan jatketaan toista vuotta Agenda2030-ohjelmaa, jolla vahvistetaan oppilaiden tulevaisuuden taitoja ja tietoisuutta kestävästä kehityksestä. Ohjelma toteutetaan samoin periaattein kuin kulttuurikasvatussuunnitelma, joka koskettaa kunnan jokaista oppilasta koulusta tai ikäluokasta riippumatta. 

Palveluverkon kehittäminen Tuusulassa jatkuu Monion avaamisen myötä. Monio houkutteli hyvin uusia opiskelijoita Tuusulan lukioon, ja Monion tilat ovat aktiivisessa käytössä myös Tuusulan Opiston, Tuusulan kuvataidekoulun sekä Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston toiminnassa. Rakennustyöt jatkuvat Tuusulanjärven, Rykmentinpuiston sekä Riihikallion kampuksilla. Tuusulanjärven kampus avautuu elokuussa 2024 ja Rykmentinpuiston ja Riihikallion kampukset elokuussa 2025. Riihikallion koulu aloittaa tämän lukuvuoden toiminnan useammassa toimipisteessä kesällä tapahtuneen tulipalon vuoksi. Opetusjärjestelyt on saatu toteutettua väistötiloihin ja koulun jäljelle jääneisiin tiloihin. 

Vanhempien vastuu turvallisesta koulutiestä 

Liikenneturva muistuttaa, että turvallisen koulumatkan reitin suunnittelu kodin ja koulun välille on vanhemman vastuulla. Lyhin reitti ei aina ole turvallisin ja usein kannattaakin suosia alikulkuja tienylitysten sijaan, vaikka matkasta tulisikin hieman pidempi. 

Usein koulumatkat taitetaan yhdessä kavereiden kanssa, joilla voi olla suuri vaikutus lapsen liikennekäyttäytymiseen. Turvallisesta kulkemisesta ja yhteisistä pelisäännöistä koulumatkan aikana kannattaakin sopia yhdessä. Tutustu Liikenneturvan kokoamiin turvallisen koulumatkan suunnittelu- ja harjoitteluvinkkeihin.

Myös muiden teillä liikkujien toivotaan ottavan huomioon kesän jälkeen liikenteeseen lähtevät lapset ja nuoret ja mahdollistavan heille turvallisen koulutien.
 

Tuusulan kuvataidekoulun ja Opiston toiminta käynnistyy elokuussa 

Tuusulan kuvataidekoulun opinnot alkavat kaikilla opintoryhmillä lukujärjestyksen mukaisesti 14.8.2023 alkaen. Hyrylän ryhmät opiskelevat elokuusta lähtien Moniossa ja Kellokosken ryhmät Kellokosken koulun kuvataideluokissa. 

Uusien oppilaiden jatkohaku taiteen perusopetuksen talvikauden pitkien kurssien vapaille oppilaspaikoille on avoinna 10.8.2023 saakka. Ilmoittautuminen tehdään Tuusulan Opiston verkkoilmoittautumisen kautta Tuusulan Opisto (opistopalvelut.fi) Hakukurssin koodi on 110300.

Kuvataidekoulun syksyn lyhytkursseille ilmoittautuminen alkaa
15.8.2023 klo 13. Lisätietoja kuvataidekoulun opinnoista osoitteessa www.tuusula.fi/kuvataidekoulu.

Ilmoittautuminen Tuusulan Opiston kursseille alkaa 15.8.2023 kello 13. Opiston kurssivalikoimaan voi tutustua ja kursseille ilmoittautua Opiston sivuilta osoitteessa www.tuusula.fi/tuusulanopisto. Lisätietoa saa myös tuusulalaisiin koteihin jaetusta opinto-oppaasta. Painettua opasta on saatavana myös mm. kirjastoissa, asiakaspalvelu TuusInfossa ja uimahallilla. Kurssivalikoimassa on myös paljon uutuuksia, muun muassa kuvanveisto, stand up, turkin kieli, japanilaiset origamiessut ja Lindy Hop -tanssi. Opiston opetus alkaa 4.9.2023.  

Hyvää alkavaa lukuvuotta kaikille oppilaillemme, opiskelijoillemme ja kurssilaisillemme! 

Lisätiedot: 
Sivistysjohtaja Tiina Simons, 040 314 3403, tiina.simons@tuusula.fi  
Opetuspäällikkö Markus Torvinen, 040 314 3410, markus.torvinen@tuusula.fi  
Kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen, 040 314 3456, ulla.kinnunen@tuusula.fi 

Takaisin