Riihikallion koululla lukuvuosi käynnistyi sujuvasti poikkeusjärjestelyistä huolimatta

11.08.2023 klo 08.45

Tulipalon kesäkuussa vaurioittaman Riihikallion koulun lukuvuosi on saatu käyntiin väistötilojen ja ruokailun tilapäisjärjestelyjen avulla.

Osa Riihikallion koulukiinteistöstä on käytössä normaaliin tapaan, lisäksi osa opetuksesta järjestetään Hyrylän koulukeskuksesta, Vanhankylän koulusta ja Rykmentinpuiston kuvataidekoulusta varatuissa tiloissa.

- Oppilaat ja heidän huoltajansa sekä koulun henkilökunta ovat suhtautuneet poikkeustilanteeseen todella hyvin. Koulun rehtorit sekä kunnan muut toimijat mm. tilojen, ruokailun ja kuljetusten järjestelyiden osalta ovat tehneet erinomaista työtä toiminnan organisoinnissa. Koulutyö on päässyt juoheasti alkuun, kehaisee opetuspäällikkö Markus Torvinen.

Kouluruokailu on lukuvuoden ensimmäisellä viikolla toteutettu eväsruokailuna, mutta tavoite on siirtyä lämpimän ruoan tarjoiluun jo maanantaista 14.8. lähtien. Koulun tilapäiskeittiö on jouduttu sijoittamaan viereiselle kentälle, minkä vuoksi kenttä on toistaiseksi poissa varsinaisesta käytöstään liikuntapaikkana.

Poikkeusjärjestelyjen takia koulun ympäristön liikennejärjestelyissä on muutoksia. Osa oppilaista kuljetetaan väistötiloihin bussilla, ja koulukeittiön huoltoliikenne hoidetaan Koppelokujan kautta. Koulun viereen rakennettavan uuden kampuksen työmaa lisää varsinkin raskaiden ajoneuvojen liikkumista alueella.

- Koulun vanhempainyhdistys ja muita alueen yhdistyksiä on tänäkin vuonna ollut apuna turvaamassa lasten koulutietä näin lukuvuoden alkaessa. Kiitokset heille ja kaikille muillekin liikenteessä maltilla liikkuville, sanoo Markus Torvinen.

Tulipalon ja sammutustöiden vaurioittaman koulukiinteistön purku-, kuivatus- ja korjaustyöt jatkuvat koulutyön alettuakin. Lisää koulun tiloja pystyttäneen palauttamaan opetuskäyttöön jo lähiviikkoina.

Torstaina 15.6. Riihikallion koulussa syttyneessä tulipalossa vaurioitui 1960-luvulla käyttöön otetun kaksikerroksisen rakennusosan katto. Vaurioitunut osa päätettiin purkaa, muut kiinteistön osista jäävät vielä käyttöön.

Lisätietoja:
Markku Vehmas, vs. kansliapäällikkö, markku.vehmas@tuusula.fi, 040 314 3060
Tiina Simons, sivistysjohtaja, tiina.simons@tuusula.fi, 040 314 3403
Markus Torvinen, opetuspäällikkö, markus.torvinen@tuusula.fi, 040 314 3410

 

Takaisin