Keski-Uudenmaan Pridessa 26.8. juhlistetaan yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa

18.08.2023 klo 09.20

Tuusula, Järvenpää, Kerava ja Nurmijärvi juhlivat yhdessä Pridea lauantaina 26.8. Yhteisöllinen kaiken kansan ihmisoikeustapahtuma Keski-Uudenmaan Pride järjestetään tänä vuonna Keravan keskustassa.

Pride kulkue ja puistojuhla 2023

Tapahtuma käynnistyy Keravan Asemanaukiolla klo 16 kokoontumisella, musiikilla ja muulla ohjelmalla. Pride-kulkue lähtee Asemanaukiolta klo 17 kävelemään Keravan keskustan läpi Aurinkomäelle puistojuhlaan. Aurinkomäki täyttyy artisteista, työpajoista, ruokakojuista, ständeistä ja taidekujasta.

Tuusulan kunnalla on Pride-henkinen helmityöpaja, jossa pääset taiteilemaan ja tekemään oman näköisesi helmikorut ja avaimenperät. Voit myös kuvata valmiin tuotoksesi kimalleverhoa vasten. 

Tuusulan kunnan teltalla voit osallistua turvallisemman tilan periaatteiden työstämiseen kertomalla mikä luo itsellesi turvallisuutta julkisissa tiloissa. Nuorten näkemyksiä turvallisemmasta tilasta kerätään Pride-viikon aikana myös nuorisotaloilla.

Tuusulan kunta järjestää lauantaina 26.8. liputuksen Keski-Uudenmaan Priden kunniaksi.

Pride muistuttaa ihmisoikeuksista ja kaikkien ihmisten yhtäläisistä oikeuksista seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta. Parhaillaan päivitetään Tuusulan kunnan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa, ja työ valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä. Suunnitelman päivittäminen on viime vuoden Pride-lupaus.

Tapahtumalinkkejä:
Keski-Uudenmaan Pride
Tietoa puistojuhlasta ja muusta tapahtumaohjelmasta
Helmityöpaja puistojuhlassa
Vapaaehtoiseksi tapahtumaan ilmoittautuminen

Kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Keski-Uudenmaa Pride on Tuusulan, Järvenpään, Keravan ja Nurmijärven yhteinen juhla, jota kunnat isännöivät vuorollaan. Juhla järjestettiin Järvenpäässä vuonna 2021 ja Tuusulassa vuonna 2022. Vuoden 2023 toteutusta koordinoi Keravan kaupunki.

Lisätiedot:
Tuusula: Projektityöntekijä Tiia Sunila, tiia.sunila@tuusula.fi, puh. 040 314 2962
Kerava: Kulttuuripalvelut, kulttuuri@kerava.fi, Keski-Uudenmaan Pride - Kerava

Takaisin