Tarinoiden Talot aukeavat Jokelassa lauantaina 19.8. kello 10

18.08.2023 klo 12.45

Tarinoiden Talot -tapahtuma tarjoaa lauantaina 19.8.2023 kello 10–16 aivan uudenlaisen sukelluksen Jokelan teollisuushistoriaan entisten ja nykyisten asukkaiden elämän ja tarinoiden kautta. Yksityishenkilöt yhdessä muutaman julkisen kohteen kanssa avaavat tapahtumapäivänä ovensa yleisölle.

Lauantaina 19.8. ovensa avaa kahdeksan ihastuttavaa kohdetta. Tunnelmaa kannattaa tulla aistimaan ajan kanssa, sillä kaikki tapahtumaan osallistuvat kohteet tarjoavat ihasteltavaa runsain mitoin. Tartu tilaisuuteen ja osallistu vaikkapa ainutlaatuisille opastetuille kierroksille niin Jokelan Tiilitehtaalla kuin Kartanollakin, nauti kahvikupponen Villa Ahlbergin puutarhassa ja ihastele kahvihetken lomassa rakkaudella entisöidyn jugend-henkisen rakennuksen nykyloistoa tai herkuttele suussa sulava jäätelö 4H-yrittäjä Tinjan jätskifillarista lähes 100-vuotiaan punaisen tuvan pihalla.

Kohteiden tyylin ja innostuksen mukaisia tuotteita on myynnissä kirpputoripöydissä ja lisäksi pop-up-kahvilat ja jäätelöpyörä ravitsevat vierailijoita. Varaathan mukaasi käteistä ostoksia varten. Lapsillekin löytyy tekemistä matkan varrelta.

Jokelaan pääset helposti junalla. Katso aikataulut HSL:n reittioppaasta. Liikkuminen kohteiden välillä on helpointa kävellen tai polkupyörällä. Myös siirtymien aikana kannattaa pitää silmät auki, sillä historiallinen alue tarjoaa avoinna olevien kohteiden lisäksi myös paljon muutakin ihasteltavaa. Lammet joutsenineen sattuvat sopivasti matkan varrelle.

Osta lippusi ennakkoon Tuusulan verkkokaupasta shop.tuusula.fi. Liput vaihdetaan Jokelan asemalla rannekkeisiin, joilla pääset kiertämään kaikki kohteet. Junalla saapuville on asemalla käytössä maksutta rekisteröitymistä vastaan muutamia KaaKaun kaupunkipyöriä. Suosittelemme kuitenkin saapumista oman pyörän kanssa.

Lisätiedot tapahtumapäivästä:
www.tuusula.fi/tarinoidentalot

Seuraa tapahtumaa myös Instagramissa @tarinoidentalot.

Lisätiedot:
Pohjois-Tuusulan hankekehittäjä Jenni Kontto, 040 314 3562, jenni.kontto@tuusula.fi

Rakas taloni
Rakas taloni -kohde on sympaattinen lähes 100-vuotias talo. Pieni talo huokuu tunnelmaltaan suuruutta, kokemusta ja lämpöä. Löydät talon luota myös Tinjan jätskifillarin.

Takaisin