Tuusulan urheilukeskuksen monitoimihallin rakentaminen alkaa

24.08.2023 klo 14.50

Tuusulan urheilukeskuksen monitoimihallin toisen vaiheen rakentaminen alkaa. Tuusulan Urheilukeskus Oy on torstaina 24.8.2023 allekirjoittanut rakentamisesta urakkasopimuksen Tekova Oy:n kanssa.

Monitoimihalliin tulee yli 12 000 m2 tiloja eri lajeille. Halliin sijoitetaan täysimittainen sisäjalkapallokenttä, eri pallopelien pelaamiseen ja koululiikuntaan soveltuva monitoimiliikuntasali, 400m²:n kuntosali ja kaksi erillistä muuta sisäliikuntatilaa. Monitoimihallin aulaan tulee sekä vastaanotto- että kahvilatilat. Lisäksi saman katon alta löytyy muutamia neuvottelutiloja sekä toimistotiloja henkilöstölle ja asiakaspalvelun tarpeisiin.

– Tämä monitoimihallin toinen vaihe yli kaksinkertaistaa Tuusulan Urheilukeskuksen liikuntalaitosten tilat. Tällä hetkellä käytössämme on 10 000m². Rakennus on suurin yksittäinen investointimme, kertoo Tuusulan Urheilukeskus Oy:n toimitusjohtaja Ilpo Kilpeläinen.

Monitoimihallin niin sanottu ensimmäinen vaihe valmistui syksyllä 2022, kun salibandyhallin viereen nousi mailapelihalli ja voimisteluhalli. Nyt rakennettava monitoimihallin toinen osa on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2025 alusta.

Tuusulan Urheilukeskus Oy on Tuusulan kunnan tytäryhtiö. Monitoimihallihankkeen urakkahinta on noin 12 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi hankkeeseen kuuluvia erillishankintoja on noin miljoona euroa. Monitoimihallin rakentaminen rahoitetaan pääosin lainarahalla. Lisäksi halliyhtiön rahoituspohjaa tukevat 1,5 miljoonan euron oman pääoman ehtoinen rahoitus sekä hankkeelle myönnetty 0,7 miljoonan euron OKM:n avustus.

– Monitoimihalli jatkaa hyvää yhteistyötä Tekova Oy:n kanssa, joka toteutti myös ensimmäisen vaiheen. Uusi halli tullaan tuntemaan nimellä Tuusulan monitoimihalli, Tekova-areena. Olemme yhdessä sopineet, että halli kantaa yrityksen nimeä ainakin ensimmäiset kolme vuotta, Kilpeläinen kertoo.

Monitoimihallin rakentaminen liittyy Tuusulan urheilukeskuksen alueen ja Tuusulan kunnan palveluverkon kehittämiseen. Juuri valmistuneen Monion ja tulevan Rykmentinpuiston yhtenäiskoulun hankkeet sisältävät liikuntasalit, joiden koko mitoitettiin urheilukeskuksen liikuntahallin suunnitelman pohjalta.

– Tuusulan kunta on kehittänyt urheilukeskusta 1980-luvulta asti. Urkassa vierailee vuosittain yli 600 000 kävijää. Vuonna 2016 kunta päätti alueen asemakaavan päivittämisestä kärkihankkeena, ja samalla päivitettiin yhdessä kuntalaisten ja Urkan käyttäjien kanssa alueen yleissuunnitelma. Tätä suunnitelmaa on nyt toteutettu jo yli kuuden vuoden ajan. Tuusulan Urheilukeskus kehittää urheilukeskuksesta monipuolista liikunnan ja vapaa-ajan harrastamisen keskusta kaiken ikäisille kuntalaisille. Suunnittelussa on matkan varrella huomioitu liikenteen sujuvuutta, turvallisuutta ja omaehtoisen liikkumisen tarpeita. Paljon on tehty ja työtä on edessäkin vielä runsaasti. Tuusulan Urheilukeskus tuottaa liikuntapalveluita koulujen, päivähoidon ja yhteisöjen käyttöön. Urheilukeskuksella on myös seutukunnallista merkitystä liikkumisen ja vapaa-ajan palveluiden tuottajana, vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva kertoo.

– Monitoimihallin rakentamisen yhteydessä kunnan on määrä toteuttaa vaiheittain kolmas pysäköintialue urheilukeskuksen käyttäjien tarpeita varten, uusi lähiliikunta-alue ja Urkka-aukio. Aukio toivottaa kuntalaiset tervetulleiksi, ja monitoimihalli muodostaa alueelle uuden asiakaspalvelun keskittymän. Urkka on jatkossakin erilaisten tapahtumien paikka. Urkka-aukio toimii monitoimihallin sisääntuloaukiona ja taipuu hienosti tapahtumien järjestämiseen, Kanerva jatkaa.

Urkan monitomihalli rajattu

Havainnekuva. Arkkitehtitoimisto Suunnitteluhuone Oy.

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Ilpo Kilpeläinen, Tuusulan Urheilukeskus Oy, ilpo@tuusulanurheilukeskus.fi, 044 766 1211

Sivistysjohtaja Tiina Simons, Tuusulan kunta, tiina.simons@tuusula.fi, 040 314 3403

Vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva, Tuusulan kunta, risto.kanerva@tuusula.fi, 040 314 2220

Vs. kansliapäällikkö, talousjohtaja Markku Vehmas, Tuusulan kunta, markku.vehmas@tuusula.fi, 040 314 3060

Takaisin