Jokelan historia ja kauniit talot kiinnostivat vierailijoita Tarinoiden Talot -tapahtumassa

29.08.2023

Ensi kertaa Tuusulan Jokelassa järjestetyssä Tarinoiden Talot -tapahtumassa vieraili lauantaina 19.8.2023 lähes 570 kävijää. Suurin osa vierailijoista oli oman kylän väkeä, mutta riemastuttavasti tapahtuma tavoitti myös suuren määrän kävijöitä muista lähikunnista. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Tuusulan pohjoisimmassa kuntakeskuksessa Jokelassa lauantaina 19.8. järjestetty Tarinoiden Talot -tapahtuma avasi ovet teollisuusajan historiaa henkiviin kohteisiin. Mukana oli niin julkisia kohteita kuin yksityiskotejakin. Tapahtuma on saamassa jatkoa myös vuonna 2024, jolloin vietetään Jokelan 150-vuotisjuhlia.  

Uuden tapahtuman kävijämääräarviot tuottivat kutkuttavaa jännitystä ennen tapahtuman toteutumista. Tapahtuman järjestäjien iloksi epävakaisesta säästä huolimatta lippuja myytiin ennakkoon noin 370 kappaletta ja varsinaisena tapahtumapäivänä Jokelan asemalta 200 kappaletta, yhteensä kävijöitä oli noin 570 henkilön verran. Kävijöitä saapui runsaasti tapahtuman kotikylältä Jokelasta, mutta myös esimerkiksi Etelä-Tuusulasta, Helsingistä, Hyvinkäältä, Riihimäeltä ja Järvenpäästä. Kaukaisimmat vieraat tulivat Kuopiosta yhdistäen käyntiinsä myös muuta ohjelmaa.

Kävijät ihastelivat kuusi tuntia kestäneen tapahtuman aikana tunnelmallisia taloja ja vilkasta kuhinaa Jokelan keskustassa. Myös Jokela palveluineen tuli monille ensimmäistä kertaa tutuksi.

– Kiitämme lämpimästi ihanien vierailukohteidemme vieraanvaraisia omistajia ovienne avaamisesta sadoille ihmisille. Tarjositte heille ainutlaatuisen kokemuksen tutustua mielenkiintoisiin rakennuksiinne ja niiden sykähdyttäviin tarinoihin, kiittää Pohjois-Tuusulan hankekehittäjä Jenni Kontto.

Useamman tapahtumassa mukana olevan talon omistajat päivittävät sosiaalista mediaa aktiivisesti kertoen taloistaan ja elämästään niissä. Tapahtumapäivänä some-tilien seuraajat saivat kohdata henkilökohtaisesti seuraamiensa tilien pitäjät. Kohtaamiset olivat inspiroivia ja lämminhenkisiä.

– Tarinoiden Talot oli todellinen hyvän mielen tapahtuma, sekä kävijöille että meille! Kävijöiden kiinnostus kotiamme ja koko talon historiaa kohtaan yllätti ja tuntui todella hyvältä. Oli myös mahtavaa tavata talon aiempia asukkeja, joilta opimme lisää Paavolan vaiheista. Ikimaailmassa ei osattu odottaa, että saadaan näin monta mukavaa vierasta kylään, iloitsee Kolmen Paavon talo -kohteen omistaja Outi Huusko.

– Jokelan 150-vuotisjuhlia juhlitaan vuonna 2024. Tarinoiden Talot -tapahtuma toimi loistavana avauksena pohjoisimman kylämme Jokelan esittelyssä. Tulevaa juhlavuotta ja Jokelan syntymäpäiviä juhlitaan ensi vuonna vuoden ympäri, iloitsee Kontto.  

Juhlavuoden suunnittelutyötä tekee paikallisista toimijoista koottu ohjausryhmä yhdessä asukkaiden kanssa.

Lisätiedot 19.8.2023 toteutuneesta tapahtumapäivästä:
www.tuusula.fi/tarinoidentalot

Lisätiedot ja kohdeilmoittautumiset vuoden 2024 Tarinoiden Talot -tapahtumaan:
Pohjois-Tuusulan hankekehittäjä Jenni Kontto, 040 314 3562, jenni.kontto@tuusula.fi

Kurkistus ikkunasta sisään
Tarinoiden Talot -tapahtumassa päästiin nauttimaan tunnelmallisista taloista.


Tarinoiden Talot -tapahtuma avasi ovet 19.8.2023 mitä mielenkiintoisimpiin teollisuusajan historiaa henkiviin jokelalaisiin kohteisiin ja tarjosi kävijöille todellisen sukelluksen menneeseen. Tarinoiden Talot -tapahtuma on elokuussa 2023 ensimmäistä kertaa järjestetty asumiseen liittyvä tapahtuma, jonka toteutuspaikkana toimi Tuusulan pohjoisin kuntakeskus Jokela. Jokela tunnetaan rautatien ympärille syntyneestä teollisuushistoriastaan. Mukana vuoden 2023 tapahtumassa oli niin julkisia kohteita kuin yksityiskotejakin, joista ei tarinaa tai ihasteltavaa puuttunut. Tapahtuman järjestelyistä vastasi Tuusulan kunnan elinkeinopalvelut.

Takaisin