Keusote tiedottaa: Hyvinvointialueohjelma ja palvelujen verkostosuunnitelma etenevät aluehallitukselle – palvelupisteiden päätökset toimitilaohjelmaan

05.09.2023 klo 13.55

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) virkamiesvalmisteluna tehty esitys hyvinvointialueohjelmasta ja palveluverkon uudistamisesta etenee aluehallituksen käsittelyyn 12.9.2023. Palvelujen järjestämisen lautakunta esittää, että palvelujen verkostosuunnitelmassa olevista palvelupisteiden muutoksista päätetään yksityiskohtaisesti vasta toimitilaohjelman yhteydessä, jota käsitellään syksyn aikana. 

Palvelujen verkostosuunnitelman esitys saatiin valmiiksi elokuussa. Erillisen suunnitelman valmistumista vielä alkusyksyyn kiirehdittiin, jotta hyvinvointialueohjelmaan saatiin tuotua toivottua konkretiaa paremmin esille. Palvelujen verkostosuunnitelma visioi tulevaisuuskuvaa palvelujen järjestämiseen vuoteen 2030, ja on virkamiesnäkemys siitä, mihin suuntaan verkostoa tulee kehittää, huomioiden valtio-ohjaajan meille antaman talousraamin.

– Palvelujen verkoston uudistaminen ei tähtää palvelujen supistamiseen tai lakkauttamiseen, vaan palvelumuotojen monipuolistamiseen, tarjoten oikea-aikaisia ja tarpeenmukaisia palveluja eri kohderyhmille. Hyvinvointikeskukset ja sote-keskukset tarjoavat laajasti sosiaali- ja terveyspalveluita, jopa laajemmin kuin aiemmin, kun palveluita ovat tarjoamassa Keusoten rinnalla myös yksityiset yritykset ja järjestöt, toteaa palvelujohtaja Susanna Pitkänen.

Pohjalla hallitusohjelman säästövelvoite

Hyvinvointialueohjelma ja palvelujen verkoston uudistaminen vastaavat hallitusohjelman säästövelvoitteeseen. Hallitusohjelman linjausten mukaisesti valtion rahoittamien hyvinvointialueiden tulee kattaa talouden alijäämä viimeistään vuoteen 2026 mennessä, joka alueellamme on noin 80 miljoonaa.  

Nyt esittelyssä olevat hyvinvointialueohjelma ja palvelujen verkostosuunnitelma vastaavat näihin tulevaisuuden haasteisiin, jotta voimme turvata laadukkaat ja oikea-aikaiset palvelut Keski-Uudellamaalla myös tulevaisuudessa.

Tutustu myös  
Esitys Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen verkoston uudistamisesta vuoteen 2030 on valmistunut
Hyvinvointialueohjelma
Hyvinvointialueen palvelujen verkostosuunnitelma

Alkuperäinen tiedote Keusoten verkkosivuilla:
Hyvinvointialueohjelma ja palvelujen verkostosuunnitelma etenevät aluehallitukselle – palvelupisteiden päätökset toimitilaohjelmaan - Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Takaisin