Tuusulalaisten toivomat drive-in-elokuvaesitykset Urkassa perjantaina 29.9.2023 – äänestä esitettäviä elokuvia!

13.09.2023 klo 10.35

Osallistuvan budjetoinnin toteutuksena esitetään elokuvia drive-in -tyylisesti perjantaina 29.9. Tuusulan Urheilukeskuksessa. Esitettävät elokuvat valitaan äänestyksellä ja ehdolla ovat Nuorisoelokuva Maahiset, Sing 2, In The Heights ja A Man Called Otto.

Perheille suunnattu elokuva esitetään klo 20 ja toinen elokuva klo 22. Elokuvat katsotaan autoista ja parhaiten elokuvia pystyy seuraamaan etupenkeiltä. Elokuvien äänet tulevat autoradioiden kautta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Esitettävät elokuvat valitaan kuntalaisäänestyksellä, äänestysaikaa on 17.9.2023 klo 23.59 saakka. Ehdolla ovat upouusi Jokelassa kuvattu Nuorisoelokuva Maahiset, musiikkianimaatio Sing 2, vauhdikas musikaali In The Heights ja ruotsalaiseen menestysromaaniin pohjautuva Tom Hanksin tähdittämä A Man Called Otto.

Äänestä: https://q.surveypal.com/Drive-in

Tietoa elokuvista

Nuorisoelokuva Maahiset

2023 | 80 min | S | seikkailu, perhe | Kieli: Suomi, ei tekstitystä

Tuusulan uusin leffa! Maahiset on nuorten maailmasta nousevia teemoja, kuten suvaitsevaisuutta ja ilmastoahdistusta käsittelevä kokopitkä draamakomedia. 13-vuotiasta liikuntarajoitteista Sakaria kiusataan koulussa. Koulun ulkopuolella hän kuitenkin tutustuu Maahiset-nimiseen ympäristöaktivistien ryhmään, jonka suosioon hän pääsee luovan mielensä takia. Sakari tutustuu myös metsässä asuvaan mystiseen erakkoon, jolta saa tehtäväkseen estää laajemman ympäristörikoksen. Pikkukylään sijoittuvaan tarinaan kietoutuvat pian myös Maahisten sotkuiset perhetilanteet.

Elokuva kuvattiin Jokelan ja Hyvinkään alueella kesällä 2022 ja sen näyttelijät on koottu paikallisista nuorista. Päähenkilönä toimii syöpätaustansa takia liikuntarajoitteinen Eliel Mäntymaa, joka osallistui aktiivisesti myös elokuvan käsikirjoituksen ideointiin. Elokuvan tuottajina toimivat Rasmus Mäntymaa ja Hanns-J. Sajaniemi.

Ohjannut Rasmus Mäntymaa. Pääosissa Eliel Mäntymaa, Joonatan Mäntymaa, Elaina Sajaniemi, Ester Solismaa.

Katso traileri: https://www.youtube.com/watch?v=QIyx71trgf8

Sing 2

2021 | 110 min | K-7 | animaatio, komedia, musikaali, seikkailu | puhuttu suomeksi

Buster onnistui tekemään New Moon Theatresta paikallisen menestystarinan. Hänellä on kuitenkin suuremmat tavoitteet: luoda esitys Redshore Cityn glamourin täyttämään Crystal Tower Theatreen.

Musiikkianimaation kakkososan suomenkielisen dubbauksen rooleissa kuullaan hengästyttävä määrä nimekkäitä kotimaisia viihteen ammattilaisia herkullisissa rooleissa. Leijona Clay Callowaylle äänensä lainaa Pate Mustajärvi. Elokuvassa kuullaan rock-legenda Michael Monroe ensimmäisessä dubbausroolissaan jakki Dariuksena, arvonsa tuntevana esiintymislavojen konkarina. Kaartiin kuuluvat myös mm. Masked Singer -voittaja Anna-Maija Tuokko, Vappu Pimiä, Dennis Nylund, Sami Uotila, Armi Toivanen, Jaakko Saariluoma, Sami Hedberg ja tubettaja Jenny “Jennysvoices” Pitkänen.

Katso traileri: https://youtu.be/EPZu5MA2uqI

In the Heights

2021 | 143 min | S | draama, musikaali

Valot Washington Heightsin yllä… Kahvin tuoksu leijailee ilmassa 181st Streetin metroaseman luona, missä erilaiset unelmat luovat tämän elämää sykkivän tiiviin yhteisön. Kaiken keskiössä on sympaattinen ja vetovoimainen lähikaupan pitäjä Usnavi, joka säästää jokaisen ylijäävän pennin toivoessaan, kuvitellessaan ja laulaessaan paremmasta elämästä.

In the Heigts -elokuvassa Hamilton-musikaalin luojan Lin-Manuel Mirandan musiikki ja lyriikat yhdistyvät Crazy Rich Asians -elokuvan ohjaajanakin tunnetun John M. Chun eloisaan ja omaperäiseen kerrontaan. Chu ohjaa elokuvan Quiara Alegría Hudesin käsikirjoituksen pohjalta. Se perustuu musikaalinäytelmään, jonka Lin-Manuel Miranda on luonut Quaira Alegrían kirjaan pohjautuen.

Ohjannut Jon M. Chu. Pääosissa Anthony Ramos, Corey Hawkins ja Leslie Grace.

Katso traileri: https://www.youtube.com/watch?v=U0CL-ZSuCrQ

A Man Called Otto

2023 | 126 min | K-12 | draama, komedia

A Man Called Otto perustuu ruotsalaisen Fredrik Backmanin menestysromaaniin Mies joka rakasti järjestystä. Leskeksi jäänyt Otto on luonteeltaan äreä ja järjestelmällinen. Yhtenä päivänä hänen naapuriinsa muuttaa erityisen aurinkoinen perhe ja konfliktit ovat valmiita syntymään. Perheen vaimon ja Oton välille muodostuu kuitenkin kaikkien yllätykseksi ystävyyssuhde, joka mullistaa Oton pitkäaikaiset elämännäkemykset.

Ohjannut Marc Forster ja käsikirjoittanut David Magee. Pääosissa Tom Hanks, Mariana Treviño, Rachel Keller, Truman Hanks, Mike Birbiglia ja Manuel Garcia-Rulfo.

Katso traileri: https://youtu.be/qc9Y_oLtKxU

Ohjelma pe 29.9.

Klo 19.30–20 Autojen saapuminen kuplahallin vieressä olevalle hiekkakentälle (nk. asuntomessuparkki)
Klo 20 Ensimmäinen elokuva
Klo 21.45–22 Osa autoista poistuu, jälkimmäistä elokuvaa katsomaan tulevat saapuvat
Klo 22 Toinen elokuva

Ohjeita tapahtumaan tulijoille

- Tapahtumaan on vapaa pääsy. 
- Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sulkea sisäänpääsyn, kun tapahtuma on täynnä.
- Drive-in -esityksissä parhaiten näkee etupenkeiltä (2 hlöä/auto).
- Elokuvan äänet kuulee oman autoradion kautta. FM-taajuus ilmoitetaan tapahtumassa.
- Yleisö pysyy koko tapahtuman ajan autoissaan.
- Jäähallin wc on käytettävissä klo 23 saakka.
- Tapahtumassa ei ole kioskia.
- Yleisöä pyydetään viemään leffaherkkujen roskat mukanaan.

Tapahtuman järjestää Tuusulan kunta ja se on osallistuvan budjetoinnin toteutus. Toinen drive-in-esitys sekä elokuva-piknik järjestetään syksyllä 2024. 
Lisätietoja: https://osallistu.tuusula.fi/processes/osbu-2023/f/52/results/142

Lisätietoja Tuusulan tapahtumakalenterissa: https://tapahtumat.tuusula.fi/fi-FI/page/65015e20adfa6c0d86f07577

Muutokset mahdollisia.

Autoja drive-in-elokuvaesityksessä

Edellisen kerran Tuusulan kunta järjesti drive-in -esityksen vuonna 2021. Kuva Tuusulan kunta.

Takaisin