Yhteinen kunnallinen pysäköinninvalvonta etenee päätöksentekoon

22.09.2023 klo 12.00

Kuntien yhteisen kunnallisen pysäköinninvalvonnan järjestämisessä edetään päätöksentekoon Nurmijärvellä, Tuusulassa ja myöhemmin Mäntsälässä.

Tuuskoto pysäköinti

Kunnat tarvitsevat päätöksen pysäköinninvalvonnan järjestämisestä, jotta voivat hakea aluehallintovirastolta siihen luvan. Kunnanhallitukset Nurmijärvellä ja Tuusulassa käsittelevät asiaa kokouksissaan maanantaina 25. syyskuuta.

Pysäköinninvalvonnan järjestämistä yhteistyössä Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen kautta perustellaan mm. ympäristökeskuksen pitkällä kokemuksella viranomaispalveluiden tuottamisesta viidelle sopijakunnalleen ja kuntakohtaisten menojen ja tulojen kohdentamisesta siten, että kukin kunta maksaa vain omaan alueeseensa kohdistuvista palveluista.

Pysäköinninvalvonnan järjestäminen yhtä kuntaa suuremmassa yksikössä mahdollistaa pysäköinnintarkastajien turvallisen parityöskentelyn ja tehokkaamman resurssien käytön verrattuna siihen, että kussakin kunnassa olisi 1‒2 omaa pysäköinnintarkastajaa. Ympäristökeskuksen muu viranomaistoiminta hyötyy pysäköinninvalvonnan vaatimasta ympäristökeskukseen palkattavasta lakimiehestä.

Valmistelussa arvioidaan, että pysäköinninvalvonta on mahdollista järjestää siten, että siitä ei aiheudu kustannuksia kunnille ainakaan ensimmäisen vuoden ohjelmisto- ja välineistöhankintojen jälkeen.

Vuoden 2024 talousarvio pysäköinninvalvonnan osalta etenee päätöksentekoon myöhemmin tänä vuonna, mikäli kunnat päättävät yhteisestä pysäköinninvalvonnasta syksyn 2023 aikana.


Lisätiedot: Leena Sjöblom, ympäristökeskuksen johtaja, puh. 040 314 2257

Takaisin