Tuusulan kunta mukana EU-rahoitteisessa vihreän siirtymän EcoCore-hankkeessa

26.09.2023 klo 14.00

Kunta osallistuu EU:n URBACT IV -ohjelmasta rahoitusta saaneeseen EcoCore-hankkeeseen, jossa on mukana Tuusulan lisäksi kahdeksan pientä kaupunkia Euroopan Unionin kuljetuskäytävien varrelta.

Tuusula etsii EU-hankkeessa uusia keinoja elinkeinoelämän ja energiamurroksen edistämiselle. Kesällä käynnistynyt hanke kestää vuoden 2025 loppuun asti, ja sen päätavoitteena on suunnitella kunkin osallistujan toimesta paikallisia toimenpiteitä, jotka tukevat elinkeinoelämän kestävää kasvua ja edistävät energiamurrosta.

- Vaikka Tuusulan osuus kokonaisuudesta onkin pieni, hanke tuo meille uusia verkostoja ja rahoitusta kunnan ilmasto-ohjelman 2023‒2025 (luonnos) yrityksille suunniteltuihin toimenpiteisiin sekä edistää mahdollisia tulevia vihreän siirtymän hankkeita, selventää elinvoimajohtaja Kristiina Salo.

Hankkeen päätoteuttajan Balbrigganin edustaja Aoife Sheridan sekä pääasiantuntija Eileen Crowley saapuivat Irlannista 25.9.2023 Tuusulaan tapaamaan paikallisia sidosryhmiä sekä tukemaan hankkeen toimenpiteiden käynnistämistä. Muut EcoCore-hankkeeseen osallistuvat kaupungit ovat Dubrovnik (Kroatia), Ķekava (Latvia), Pärnu (Viro), Villena (Espanja), Santo Tirso (Portugali), Alba Iulia (Romania) ja Ormož (Slovenia).

- Saimme mahdollisuuden järjestää heille myös kiinnostavan vierailun paikalliseen logistiikka-alan yritykseen, joka on tehnyt merkittäviä investointeja hiilijalanjälkensä pienentämiseen, kertoo yritysasiamies Toni Popovic.

URBACT on alueiden välisen yhteistyön ohjelma, jolla tuetaan eurooppalaisten kaupunkien verkostoitumista ja kokemustenvaihtoa. Ohjelman keskeinen toiminta-ajatus on eri teemojen ympärillä tapahtuva integroitu ja kestävä kaupunkikehittäminen. Tuusulan kunta on ensimmäistä kertaa mukana URBACT-ohjelmassa, josta saivat samassa haussa rahoitusta peräti yhdeksän kuntaa tai yliopistoa Suomesta.

Lisätietoja:
Tuusulan kunnan yritysasiamies Toni Popovic, 040 314 4406, toni.popovic@tuusula.fi
Lisätietoja URBACT IV -ohjelmasta löytyy osoitteesta https://www.urbact.eu/suomi

 

Takaisin