Jokelan vaarallisen aineen vuoto on hallinnassa, vaaratilanne kuitenkin jatkuu

27.09.2023 klo 14.10

Vaarallisen aineen vuoto Jokelassa on hallinnassa. Kuorma-autossa oleva vuotava kontti on siirretty ulos ja peitetty pressulla, jolla suolahapon haihtumista on saatu vähennettyä. Imuautolla alue saadaan puhdistettua ja kontti tyhjennettyä, mutta työhön menee vielä aikaa.

Evakuointi- ja turvaamistoimenpiteet ovat onnistuneet. Vanhemmat ovat noutaneet Kolsan päiväkodissa ja koulussa olevia lapsia ohjeiden mukaisesti, ja loput on siirretty onnistuneesti Notkopuiston päiväkotiin ja oppilaiden osalta Pertun kouluun. Ulkoilu muiden päiväkotien ja koulujen pihalla on turvallista. Yläkoulua ja lukiota sekä muita alakouluja käyvät lapset ja nuoret voivat siirtyä koulupäivän jälkeen kotiin.

Eristetty alue pidetään edelleen voimassa. Viranomaiset valvovat, ettei alueelle pääse. Muulla alueella voi liikkua turvallisesti, mutta turhaa liikkumista onnettomuusalueella on syytä välttää, jotta viranomaiset saavat työrauhan. Jokelantie on avattu liikenteelle.

Terveysviranomaisilta saadun tiedon mukaan altistuminen suolahapposumulle voi aiheuttaa hengitysteiden ärsytystä, silmien kirvelyä ja ihon palamista. Yleensä haittavaikutukset johtuvat pidempiaikaisesta altistumisesta. Jos sinulla on oireita ja ne jatkuvat, hakeudu hoitoon Keusoten Akuuttiin Järvenpään JUSTiin.

Ensitoimet altistustapauksessa:

  • Hengitysteiden altistuminen: Siirry raittiiseen ilmaan ja hengitä syvään. Jos hengitysvaikeudet jatkuvat tai pahenevat, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon
  • Silmien altistuminen: Huuhtele silmiä runsaalla määrällä vettä vähintään 15 minuutin ajan. Poista piilolinssit, jos niitä käytät.
  • Ihon altistuminen: Pese iho vedellä ja saippualla. Jos ihoon ilmenee palovammoja tai muita oireita, ota yhteys lääkäriin.

Tuusulan kunta tiedottaa asiasta seuraavan kerran kello 15.30 aikaan.

 

Lisätiedot:

Päivystävä päällikkö, Pelastuslaitos, 0500 318 112

Mari Silvast, päiväkodin johtaja, Kolsan päiväkoti, 040 314 4051

Mervi Heikkinen, rehtori, Kolsan koulu, 040 314 4073

Satu Lindqvist, rehtori, Pertun koulu, 040 314 4055

Sini Fehrmann, päiväkodin johtaja, Notkopuiston päiväkoti, 040 314 4085

Henkilöstöjohtaja Satu Kuivasto, 040 314 3042

Sivistysjohtaja Tiina Simons, 040 314 3403

Takaisin