Tuusula mukaan Keski-Uudenmaan kuntien työllisyysalueeseen

10.10.2023 klo 15.00

Tuusulan kunnanvaltuusto on hyväksynyt yhteistyösopimuksen ja suunnitelman työvoimapalveluiden järjestämisestä Keski-Uudellamaalla. Päätös liittyy työ- ja elinkeinopalveluiden eli TE-palveluiden järjestämisvastuun siirtymiseen valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen.

Palveluiden siirtämisellä tavoitellaan niiden saatavuuden parantamista. Tiivistä yhteistyötä tekemällä työllisyyspalvelut, kunnan koulutuspalvelut sekä elinkeinopalvelut tukevat nopeamman työllistymisen tavoitetta.

Siirron yhteydessä kunnille luodaan rahoitusmalli, joka kannustaa niitä kehittämään toimintaansa työllisyyttä edistäväksi siten, että työllisten määrä kasvaa uudistuksen ansiosta 7 000–10 000 henkilöllä.

Uudistuksen suunnittelu kunnissa ja valtiolla on alkanut noin 1,5 vuotta sitten, ja Keski-Uudellamaalla ollaan uudistuksen valmistelun suhteen aikataulussa. Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula ovat sopineet yhteistyöstä ja yhteisen työllisyysalueen muodostamisesta. Työllisyysalueen vastuukuntana toimii Järvenpää. Järvenpään kaupunki huolehtii lakisääteisistä palveluista, joiden kustannukset jaetaan työllisyysalueen kunnille sovitulla tavalla.

Kunnat ovat yhteistyössä teettäneet suunnitelman lakisääteisten TE-palveluiden järjestämisestä tulevalla työllisyysalueella. Sopimus ja suunnitelma toimitetaan uudistusta ohjaavaan työ- ja elinkeinoministeriöön 31.10. mennessä. Tuusulassa kunnanhallitus käsitteli 25.9. yhteistoimintasopimuksen sekä suunnitelman työvoimapalveluiden järjestämisestä, ja valtuusto hyväksyi asian 9.10.

Nykyinen TE-palveluiden henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksella valtiolta Järvenpään kaupungin palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Työpanoksen tarkempi kohdentuminen työllisyysalueen kuntiin palveluittain ja toimipisteittäin tarkentuu jatkosuunnittelun yhteydessä.

Tuleva työllisyysalue tiedottaa lisää uudistuksen etenemisestä vuoden 2024 aikana.

Takaisin