Keusoteen kohdistunut laaja sähköpostipohjainen tietojenkalasteluyritys voi hidastaa palveluita 

19.10.2023 klo 12.50

Keusoteen kohdistunut tietojenkalasteluyritys voi hidastaa asiakaspalvelua. Lisäksi vastaanottopalveluissa takaisinsoittojen vasteajat voivat sähköpostihyökkäyksen vastatoimenpiteiden takia pidentyä. 

Tietojenkalasteluyritys ei ole vaarantanut turvallisuutta niissä järjestelmissä, joissa käsitellään asiakas- ja potilastietoja.

Ethän avaa epäilyttäviä viestejä 

Jos olet saanut Keusoten nimissä epäilyttäviä sähköpostiviestejä (mm. ”Opintojen eteneminen” -otsikolla olevia viestejä), niitä ei missään nimessä tule avata. Sähköpostiviestit tulee poistaa välittömästi. 

Keusote ei koskaan pyydä asiakkailtaan tietokoneen käyttäjätunnuksia, pankkitunnuksia tai muita henkilökohtaisia tietoja sähköpostitse. Keusoten työntekijöiden nimissä saapuvien, epäilyttävien sähköpostiviestien linkkejä ei saa avata eikä syöttää omia tietojaan linkkien takana oleville tuntemattomille sivustoille. 

Toimintaohje, jos olet avannut kalasteluviestin linkin

Jos olet klikannut kalasteluviestissä olevaa linkkiä, suosittelemme vaihtamaan salasanan tietokoneelle ja sähköpostiin mahdollisimman pian. Jos käytät samaa salasanaa jossain toisessa palvelussa, vaihda salasana kaikkiin palveluihin, joissa olet käyttänyt samaa salasanaa.

Jos olet avannut kalasteluviestin työpaikkasi tai oppilaitoksesi sähköpostilla, vaihda salasana ja ole mahdollisimman pian yhteydessä työpaikkasi tai oppilaitoksesi IT-tukeen.

Tiedote Keusoten sivulla

Takaisin