Keusoten palvelujen verkostosuunnitelman työstäminen etenee

19.10.2023 klo 13.05

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) tehdään palvelujen verkostosuunnitelmaa, jonka tavoitteena on parantaa palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta sekä oikea-aikaisuutta muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteena on, että joulukuussa aluevaltuusto pääsisi käsittelemään verkostosuunnitelmaa.

Väestön ikääntyminen ja muut väestörakenteen muutokset vaikeuttavat sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistä laadukkaasti ja vaikuttavasti. Toisaalta teknologian kehittyminen tuo uusia mahdollisuuksia palveluiden järjestämiseen heille, jotka voivat käyttää digitaalisia palveluita. Palvelujen verkostosuunnitelmassa kuvataan, miten Keusote voi järjestää vaikuttavat palvelut myös muuttuvassa maailmassa.

Hyvinvointialueen tulevaisuuskuvaa visioiva suunnitelma on tulevina viikkoina eri toimielinten käsiteltävänä. Lisäksi suunnitelmasta järjestetään vielä lausunto- ja kuulemiskierros.

– Esimerkiksi palveluiden järjestämisen lautakunta käsittelee verkostosuunnitelmaa 24.10. Tällöin ei kuitenkaan tehdä vielä päätöstä verkostosuunnitelmasta, vaan eri toimielimet käsittelevät suunnitelman luonnosta vielä ennen varsinaista päätöksentekoa. Näin suunnitelmasta saadaan paras mahdollinen versio joulukuuhun mennessä. Tavoite on, että joulukuussa aluevaltuusto pääsisi käsittelemään verkostosuunnitelmaa, kertoo vt. hyvinvointialuejohtaja Mikko Komulainen.

 

Lausunto- ja kuulemiskierros vielä ennen päätöksentekoa

Keusoten palvelujen verkostosuunnitelma lähtee vielä lausunto- ja kuulemiskierrokselle ennen päätöksentekoa. Tuolloin Keusoten alueen kunnilla ja muilla sidosryhmillä sekä alueen asukkailla on mahdollisuus kertoa näkemyksensä verkostosuunnitelman luonnoksesta ja antaa vielä viimeiset hyvät ideat.

– Toivomme, että mahdollisimman moni perehtyy palvelujen verkostosuunnitelmaan ja antaa siitä palautetta. Aikatauluesityksen mukaan lausunto- ja kuulemiskierros alkaa vielä lokakuun aikana ja kestää kolme viikkoa. Saadut palautteet käsitellään vielä ennen kuin suunnitelma etenee päätöksentekoon, lupaa Komulainen.

Tiedote Keusoten sivulla

Takaisin