Keusote pyytää kannanottoja palvelujen verkostosuunnitelmaan

25.10.2023 klo 12.30

Keusote on valmistellut luonnoksen palvelujen verkostosuunnitelmasta ja nyt halutaan kuulla sinua: kerro Keusotelle näkemyksesi suunnitelmasta ja hyvät ideasi sen parantamiseksi 25.10.–14.11.!

Hyvinvointialuee kohtaa nykyisessä maailmantilanteessa suuria haasteita. Rahoitus ei ole nykytilanteessa riittävää. Lisäksi väestön ikääntyminen ja muut väestörakenteen muutokset vaikeuttavat sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistä laadukkaasti ja vaikuttavasti. Toisaalta teknologian kehittyminen tuo uusia mahdollisuuksia palveluiden järjestämiseen heille, jotka voivat käyttää digitaalisia palveluita.

Palvelujen verkostosuunnitelmassa kuvataan, miten Keusote järjestää palvelut hyvin myös muuttuvassa maailmassa. Vanhat konstit ja yksin yrittäminen eivät riitä, vaan Keusoten on monimuotoisen yhteistyön avulla luotava uudenlaisia toimintamalleja ja kehitettävä palvelujen verkostoa. Keusotessa halutaan olla lähellä ja läsnä asukkaiden elämässä – niin sote-keskuksissa kuin kotiin vietävillä ja liikkuvillakin palveluilla, monikanavaisesti, digitaalisesti ja fyysisesti.

Palvelujen verkostosuunnitelman luonnos on Keusoten virkamiesvalmisteluna tehty esitys. Ennen kuin suunnitelmasta tehdään lopullinen päätös, halutaan kuulla vielä alueen asukkaiden näkemyksiä suunnitelmasta.

Ota kantaa viimeistään 14.11.

Ota kantaa palvelujen verkostosuunnitelmaan ja kerro omat hyvät ideasi sen parantamiseksi vastaamalla kyselyyn 25.10.–14.11. Kyselyyn voi vastata verkossa tai täyttämällä paperilomakkeen, joita on jokaisella Keusoten terveysasemalla. Paperilomake palautetaan terveysasemalla olevaan laatikkoon.

Keusoten alueen asukkaiden lisäksi on pyydetty lausunnot palvelujen verkostosuunnitelmaan Keusoten alueen kunnilta, järjestöiltä, Keusoten lautakunnilta, jaostoilta ja vaikuttamistoimielimiltä sekä muilta sidosryhmiltä.

Palautteella on merkitystä

Keusote on saanut palvelujen verkostosuunnitelmasta jo tähän mennessä runsaasti palautetta: vuosi sitten syksyllä on järjestetty asukasinfoja ja kuntalaiskysely, ja menneen kesän aikana on kerätty näkemyksiä hyvinvointialueohjelmasta, jonka osa verkostosuunnitelma on.

– Saatujen näkemyksien ja uusien ideoiden myötä olemme päivittäneet palvelujen verkostosuunnitelmaa, minkä vuoksi toivomme, että alueemme asukkaat vielä kertaalleen tutustuvat suunnitelmaan ja kertovat näkemyksensä siitä. Saadut palautteet käsitellään vielä ennen kuin palvelujen verkostosuunnitelma etenee toimielinten käsittelyyn, lupaa vt. Hyvinvointialuejohtaja Mikko Komulainen.

 

Tiedote Keusoten sivulla

Takaisin