Talviuinti käynnistyy nyt myös Jokelassa ja urheilukeskuksessa

31.10.2023

– Talviuinnin suosio kasvaa kaiken aikaa ja nyt pystymme tarjoamaan talviuinnin jo neljässä eri paikassa, iloitsee vapaa-aikapalvelujen päällikkö Risto Kanerva.

– Rekisteröitymis- ja avainkäytännöistä tiedotetaan kunnan verkkosivuilla osoitteessa tuusula.fi/talviuinti, Kanerva vinkkaa.

Jokelassa yhteistyökumppanina Jokelan Retkeilijät

Jokelan Koululammen uimapaikasta (Lammenkuja) ja pukukontin ylläpidosta ja siisteydestä vastaa Jokelan Retkeilijöiden talviuintijaosto. Jokelan Retkeilijät huolehtivat myös kontin ovikoodien jakelusta. Ovikoodin saa käyttöönsä rekisteröitymällä ja maksamalla 10 euron käsittelymaksun. Jokelan Retkeilijöiden jäsenille maksu on 5 euroa. Rekisteröintejä vastaanotetaan Jokelan monitoimitalolla keskiviikkona 1.11. klo 16–19 ja perjantaina 3.11. klo 10–12. Käsittelymaksu maksetaan joko käteisellä tai MobilePaylla. Jatkossa rekisteröintitilaisuuksista ilmoitetaan Facebookissa Jokelalaisten ilmoitustaulu -ryhmässä ja Jokelan Retkeilijöiden Facebook-sivulla. Jokelan uimapaikan avajaisia vietetään Koululammella sunnuntaina 19.11. klo 12–14. Rekisteröitymisiä vastaanotetaan myös avajaisissa. 

– Talviuinti on terveyttä edistävä ja ylläpitävä liikuntalaji. Koululampi on keskeisellä paikalla kaikkien saavutettavissa Jokelassa. Lisäksi se on kylän ainut uintipaikka. Toivon, että lajin harrastajat löytävät paikan ja uusiakin ihmisiä tulee mukaan, toivottavasti myös nuoria, kannustaa Jokelan retkeilijöiden puheenjohtaja Pirkko Nummela ja toivottaa kaikille turvallista talviuintikautta.

– On upea juttu, että olemme löytäneet järjestökumppanit, joiden kanssa pystymme tarjoamaan talviuintimahdollisuuksia eri puolilla Tuusulaa. Tämä on hyvä esimerkki kunnan ja yhdistysten toimivasta yhteistyöstä, joka hyödyttää tuusulalaisia ja laajemminkin talviuinnin ystäviä, pohtii kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

Urheilukeskuksen pukeutumiskontti avautuu 1.11. klo 15

Tuusulan urheilukeskuksen lammella (Kilpailukuja) käynnistetään talviuintikausi avaamalla lämmitetyn kontin ovet keskiviikkona 1.11. klo 15. Avajaispäivänä pukeutumiskontti on uimareiden käytössä klo 15–20, eikä erillistä ovikoodia avajaispäivänä tarvita.

Avajaisten jälkeen kontin käyttöön oikeuttavan PIN-koodin saa sähköpostitse info@tuusulanurheilukeskus.fi 2.11., 9.11., 16.11. ja 23.11. klo 8–15 välisenä aikana. Kontti on marraskuun ajan käytössä maksutta päivisin klo 7–20. Marraskuun jälkeen kontin lukituskäytäntö muuttuu. Muutoksesta tiedotetaan marraskuun lopulla.

Talviuinnilla on lukuisia terveyshyötyjä

Talviuinnin suosio kasvaa ja se sopii kaikille, myös lapsille ja nuorille aikuisen ohjauksessa. Talviuinti ei vaadi sen suurempia hankintoja. Uimapuvun ja pyyhkeen lisäksi suositellaan päähineen käyttöä. Käsineet ja avantouintiin tarkoitetut tossut suojaavat kylmyydeltä ja ehkäisevät liukastumista.

– Uinti kylmässä vedessä virkistää ja rentouttaa. Säännöllinen harrastus parantaa unenlaatua, laskee verenpainetta ja stressitasoa, listaa Hagman talviuinnin terveyshyötyjä ja vinkkaa tutustumaan esimerkiksi Suomen Ladun talviuintioppaaseen.

Lisätiedot:
Talviuinti-sivu: tuusula.fi/talviuinti
Yhteisömanageri Katja Repo, 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi
Vapaa-aikapalvelujen päällikkö Risto Kanerva, 040 314 2220, risto.kanerva@tuusula.fi

Tuusulan kunnan talviuintipaikat:

Jokelan Koululampi, Lammenkuja, Jokela
Ylläpitäjä: Jokelan Retkeilijät / Talviuintijaosto
Lisätiedot: Pirjo Ruusunen, p. 050 387 0786, pirjo.ruusunen@gmail.com 

Kellokosken uintipaikka, Saunarannankuja, Kellokoski
Ylläpitäjä Kellokosken Alku
Lisätiedot: https://kellokoskenalku.sporttisaitti.com/talviuinti/

Rusutjärven uimaranta, Hiekkarannankuja 30, Tuusula
Ylläpitäjä Rusutjärvi-seura
Lisätiedot: Harri Luostari, p. 0400 662 078

Urheilukeskuksen lampi, Kilpailukuja, Tuusula
Lisätiedot: info@tuusulanurheilukeskus.fi 

Takaisin