Tuusulassa vietetään valtakunnallista ruotsalaisuuden viikkoa 6.−11.11.2023

01.11.2023

Ruotsalaisuuden viikkoa vietetään aina marraskuussa ruotsalaisuuden päivän 6.11. yhteydessä. Tuusulan kunnan ruotsinkieliset ja kaksikieliset koulut ja päiväkodit osallistuvat viikkoon monipuolisella ohjelmalla.

Monet tapahtumista järjestetään kouluissa ja päiväkodeissa, jotta kaikilla lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus osallistua. Lisäksi yleisö pääsee tutustumaan esimerkiksi Tuusulan pääkirjastoon rakennettavaan näyttelyyn.

Folktinget on koordinoinut Svenska veckan -tapahtumaa vuodesta 2006 alkaen yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Ruotsalaisuuden viikkoa vietetään tätä nykyä 18 eri paikkakunnalla. Ruotsalaisuuden viikon verkkosivustolta svenskaveckan.fi löydät kaikki tapahtumat alueittain.

Ruotsalaisuuden viikon ohjelmaa Tuusulassa

Tuusulan kunnan ruotsinkielisiin ja kaksikielisiin kouluihin ja päiväkoteihin kuuluvat Klemetskog skola ja Kievarin päiväkoti. Syksyllä 2024 avautuu Tuusulanjärven kampus, jossa toimintansa aloittavat Klemetskog skola ja Kirkonkylän koulu. Kampuksella aloittaa toimintansa myös Tuusulanjärven päiväkoti, joka tarjoaa suomen- ja ruotsinkielistä varhaiskasvatusta ja esiopetusta sekä ruotsinkielistä kielisuihkua.

− Kukin yksikkö saa tehdä viikostaan oman näköisensä. Ohjelmassa on esimerkiksi lukumajoja, liikunnallisia taukojumppia ja askartelua, yhteislaulua ja kahvittelua − luonnollisesti ruotsiksi. Klemetskogin ja Kievarin ruotsinkielisen ryhmän lapset menevät katsomaan Röjsfasoner-näytelmän Klemetskogin koulun saliin. Meillä Klemetskogissa on myös avoimien ovien päivä huoltajille ja vanhoille oppilaille keskiviikkona 8.11., kertoo rehtori Tiina Laajanen-Tuulari.

Kaikille avoin näyttely 6.−11.11. Tuusulan pääkirjastossa (Autoasemankatu 2, Tuusula)
Kirjaston aukioloaikojen mukaan:
ma–to 9–20
pe 9–18
la 9–15

Lisätiedot:
Rehtori Tiina Laajanen-Tuulari, Ruotsinkylän koulu, Klemetskog skola, tiina.laajanen-tuulari@tuusula.fi, 040 314 4360


Läs också på svenska.

Takaisin