Focus-yritysalueen suunnittelu etenee − yritykset alueelle 2020-luvun jälkipuoliskolla

02.11.2023

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 30.10.2023 hyväksyä Focus-alueen yleissuunnitelman. Samalla kunnanhallitus hyväksyi kunnan vastineet lausuntoihin ja muistutuksiin, joita yleissuunnitelman ehdotuksesta saatiin sen ollessa nähtävillä 11.5.−12.6.2023 välisen ajan.

Focus-alue on Etelä-Tuusulaan suunnitteilla oleva laaja-alainen yritysalue, joka rajautuu Helsinki-Vantaan lentoasemaan. Focus-alue sijoittuu Tuusulanväylän sekä tulevan Kehä IV -tieyhteyden varrelle. Laadittu yleissuunnitelma tarkentaa aiemmin Focus-alueen osayleiskaavassa tehtyjä ratkaisuja. Suunnitelma ottaa kantaa muun muassa Kehä IV:n liittymäjärjestelyihin ja sen itä-länsisuuntaisen rinnakkaiskadun linjaukseen, korttelikokoihin, kaupan ratkaisuun sekä voimalinjojen muutostarpeisiin.

− Nyt kun yleissuunnitelma on hyväksytty, se toimii kattavana lähtötietopakettina alueen yksityiskohtaisemmalle suunnittelulle. Alueen asemakaavoitus lähtee liikkeelle vuoden vaihteessa, ja viemme samanaikaisesti eteenpäin kahta asemakaavatyötä: Kehä IV:n asemakaavaa ja Sammonmäki IV:n asemakaavamuutosta. Näiden asemakaavojen taustaselvitysten laadinta on jo käynnissä. Kaavoituksen jälkeen seuraa infran toteutussuunnitelmien laadinta, kuten katusuunnitelmien tekeminen. Rakentaminen lähtee liikkeelle Focus-alueen itäosasta ja etenee vaiheittain kohti länttä. Katuverkon toteutus pyritään käynnistämään vuonna 2026, kertoo projektipäällikkö Petteri Puputti Tuusulan kunnasta.

− Ensimmäiset yritykset pääsevät aloittamaan toimintansa Focus-alueella vuosikymmenen loppupuolella. Lentokentän läheisyyteen on mahdollista kaavoittaa jopa miljoona neliömetriä rakennusoikeutta, eli kyseessä on merkittävän kokoinen yritysalue. Logistisesti erinomainen sijainti pääkaupungin ja lentokentän lähellä tekee alueessa houkuttelevan, pormestari Kalle Ikkelä sanoo.

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi
Projektipäällikkö Petteri Puputti, 040 314 3515, petteri.puputti@tuusula.fi

 

Takaisin