Tuusulan kunta ja paikalliset yrittäjäyhdistykset tiivistävät yhteistyötään

08.11.2023

Yrittäjäyhdistykset yhteistyösitoumus 081123

Sitoumuksen sisältö jakaantuu kolmeen painopisteeseen:

  • yrittäjyyden edistäminen
  • yritysten huomioiminen päätöksenteossa ja lupaprosesseissa
  • kunnan ja yrittäjäyhdistysten yhteistyö

Jokaisen painopisteen alle on määritetty kolme toimenpidettä, joilla painopistettä edistetään.

Vastaavia yhteistyösitoumuksia on laadittu yleisesti kuntien ja yrittäjäyhdistysten kesken. Jokainen kunta ja yrittäjäyhdistys määrittävät paikallisiin tilanteisiin parhaiten soveltuvat painopisteet. Sitoumus on ennen kaikkea periaatteellinen. Tuusulan kunnanhallitus hyväksyi kunnan osallistumisen yhteistyösitoumukseen kokouksessaan maanantaina 6.11.

- Pormestariohjelmassa asetettiin tavoitteeksi kehittää Tuusulaa yritysmyönteisenä kuntana, ja allekirjoitetulla yhteistyösitoumuksella viemme kuntaa tavoitetta kohti yhteistyössä yrittäjäyhdistysten kanssa, kertoo Tuusulan kunnan pormestari Kalle Ikkelä.

Tuusulan kunta on määrätietoisesti kehittänyt yhteistyötään elinkeinoelämän kanssa. Yritystapaamisten järjestäminen, yhteiset markkinointikampanjat ja tapahtumat yrittäjäyhdistysten kanssa, kunnan hankintatiedon avaaminen ja yrittäjyyskasvatuksen edistäminen ovat esimerkkejä toimenpiteistä, jotka ovat viime vuosina nostaneet elinkeinopolitiikan asemaa kunnassa. Yhtenä osoituksena hyvästä työstä oli Uudenmaan Yrittäjien Tuusulan kunnalle 19.10.2023 myöntämä hopeinen Yrittäjälippu.

- Tuusulan Yrittäjät arvostaa Tuusulan kunnan halukkuutta rakentaa käytännönläheistä yhteistyötä alueen yrittäjien tueksi ja eduksi toimintaedellytysten ja kilpailukyvyn kehittämiseksi. Annamme arvoa myös Tuusulan kolmen yrittäjäyhdistyksen kesken hyvin alkaneelle yhteistyölle, ajatusten vaihdolle ja avoimuudelle toimintojen kehittämiseksi, jotta voimme yhdessä palvella alueemme yrittäjiä menestymään, toteaa Tuusulan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Juha Heltimoinen.

- Jokelan Yrittäjät on erityisen ilahtunut kunnan lisääntyneestä kiinnostuksesta kehittää myös Pohjois-Tuusulaa. Nyt allekirjoitettu yhteistyösitoumus luo raamit jo osin vakiintuneille yhteistyökäytänteille kunnan ja alueen muiden yrittäjäyhdistysten kanssa ja antaa lisää työkaluja huomisen Tuusulan kehittämiseen. Yrittäjämyönteisyys jo suunnitteluvaiheessa, tehtävissä päätöksissä ja varsinkin konkreettisissa teoissa edistää sekä veto- että pitovoimaa myös yrittäjyyden näkökulmasta, muistuttaa Jokelan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Pauliina Kirvesmäki.

- Kellokosken Yrittäjät arvostaa Tuusulan kunnan nykyistä asennetta yrittäjyyttä kohtaan. Kaikesta on havaittavissa, että myös Pohjois-Tuusula on otettu huomioon yrittäjyyden näkökulmasta. Yhteistyö kunnan, yrittäjäyhdistysten ja Tuusulan seurakunnan kanssa on nykyisin saumatonta ja toisia arvostavaa, sanoo Kellokosken Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Pasi Huuhtanen.

 

Lisätietoja:
Tuusulan kunta: pormestari Kalle Ikkelä, p. 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi
Jokelan Yrittäjät ry: puheenjohtaja Pauliina Kirvesmäki, p. 050 64 274, pauliina@pauliinalkv.fi
Kellokosken Yrittäjät ry: puheenjohtaja Pasi Huuhtanen, p. 0500 423 357, murmeliviihde@nic.fi
Tuusulan Yrittäjät ry: puheenjohtaja Juha Heltimoinen, p. 0400 708 603, juha.heltimoinen@4t-consulting.fi

Takaisin