Kerro, miten Tuusulasta tehdään entistä lapsiystävällisempi kunta lapsille ja nuorille − vastaa kyselyyn 30.11. mennessä

08.11.2023

Tuusula haluaa tarjota lapsille ja nuorille hyvän ja turvallisen elämän, ja matkatakseen kohti lapsiystävällisempää kuntaa, on tärkeää kuulla eri ryhmien ajatuksia. Tuusulan kunnan yksiköissä on kuultu syksyn aikana erityisesti lapsia ja nuoria, antaen heidän äänensä kuulua heille tärkeissä asioissa. Lue lisää lasten ja nuorten kuulemisesta Lasten ja nuorten kuuleminen osana Lapsiystävällinen kunta -mallin alkukartoitusta -tiedotteesta.

Lasten ja nuorten kuulemisten tuloksia tullaan esittelemään 20.11. käynnistyvällä Lapsen oikeuksien viikolla, jonka vietossa myös Tuusulan kunta on mukana. Teemaviikon tavoitteena on lisätä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta, erityisesti lasten ja nuorten parissa, ja lapsen oikeuksien toteutumista.

Kysely avoinna marraskuun loppuun asti

Asukkailla on nyt mahdollisuus kertoa ajatuksiaan lapsen oikeuksien toteutumisesta vastaamalla sähköiseen kyselyyn. Vastaukset auttavat tunnistamaan tuusulalaisten lasten ja nuorten elämään ja oikeuksiin vaikuttavia asioita.

− Lasten ja nuorten oikeudet ovat aikuisten velvollisuuksia. Lasten ja nuorten hyvinvointi, turvallisuus ja osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet riippuvat myös meistä aikuisista. Siksi haluamme kuulla laajasti myös kunnan aikuisia, kannustaa Lapsiystävällinen kunta -työtä koordinaattorina luotsaava Katja Elo.

Vastaa kyselyyn:
https://www.lyyti.fi/questions/c0c694e325

Jokainen ajatus on tärkeä − kiitos, että olet mukana kehittämässä lapsiystävällistä Tuusulaa!

Lisätiedot:
Tuusulan kunnan Lapsiystävällinen kunta -mallin koordinaattori, sivistyksen toimialueen kehittämispäällikkö Katja Elo, 040 314 4028, katja.elo@tuusula.fi  


Tuusula kunta valittiin joulukuussa 2022 mukaan YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen pohjautuvaan UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin, joka auttaa kuntia tekemään lasten ja nuorten oikeuksien ja hyvinvoinnin kannalta oikeita ja pysyviä ratkaisuja sekä palveluissaan että päätöksenteossaan. Lisätietoja mallista UNICEFin verkkosivuilla osoitteessa www.lapsiystavallinenkunta.fi/. Seuraa Tuusulan matkaa kohti lapsiystävällisempää kuntaa osoitteessa www.tuusula.fi/lapsiystavallinenkuntamalli.

Takaisin