Hyvinvointiaamiaisista ja -välipaloista virtaa Lapsen oikeuksien viikkoon

21.11.2023

Maanantaina 20.11. käynnistyneellä Lapsen oikeuksien viikolla nautitaan Tuusulan kouluissa ja perhetuvissa hyvinvointiaamiaisia puurobaarien merkeissä. Nuorisotiloilla puolestaan valmistetaan yhdessä nuorten kanssa hyvinvointivälipaloja. Viikkoa vietetään Lapsella on oikeus hyvinvointiin -teemalla − ravitsevat aamu- ja välipalat ovatkin tärkeitä lapsille ja nuorille.  

Lapsen oikeuksien sopimuksen näkökulmasta lasten ja nuorten hyvinvointia tulee tarkastella ja edistää laaja-alaisesti. Lapsella on oikeus muun muassa terveyteen ja riittävään ravintoon.

Kouluilla ja perhetuvissa
toteutettavien hyvinvointiaamiaisten ravitseva puurobaari sisältää luomukaurapuuroa, mustaherukkamehukeittoa, omenasosetta, siemensekoitusta, kanelisokeria, täysjyvänäkkileipää ja levitettä sekä rasvatonta luomumaitoa. Puurobaarit loihtivat tarjolle Tuusulan ruokapalvelut. Koulut ovat ilmoittaneet aamiaishetkistään Wilman kautta. 
 
Perhetupien aamiaisille ovat tervetulleita kaikki perhetupatoiminnasta kiinnostuneet. Yhteisen aamupalahetken äärellä on myös mahdollisuus leikkiin ja keskusteluun lapsiperheiden arjesta 
 
Perhetuvissa hyvinvointiaamiaiset ovat tarjolla seuraavasti: 
Perhetupa Ikioma, Kellokoski, keskiviikko 22.11 klo 9–11*  
Perhetupa Pikkupellava, Riihikallio, torstai 23.11 klo 9–11* 
Perhetupa Myötätuuli, Hyrylä, perjantai 24.11 klo 9–11* 
Perhetupa Notkopuisto, Jokela, perjantai 24.11 klo 9–11* 
Niin kauan kuin aamupalaa riittää.  
 
Tuusulan nuorisotiloilla kerätään hyvinvointia välipalojen muodossa. Ohjaajat valmistavat yhdessä nuorten kanssa viikon kunniaksi välipalaa tilojen aukiolojen mukaan loppuviikon aikana seuraavasti:  
Terttu, Lahela, tiistai 21.11. 
Monari, Jokela, keskiviikko 22.11. 
Kertsi, Riihikallio, torstai 23.11. 
Hyrylä, perjantai 24.11. 
 
Kellokoskella Nuorkalla välipalasta nautittiin jo maanantaina 20.11.  
 
Tuusulan päiväkodeissa nautitaan päivittäin ravitsevista aamupaloista ja erityisesti Lapsen oikeuksien viikolla pysähdytään pohtimaan aamupalan tärkeyttä ja sen tuomaa energiaa päivän leikkeihin.   

Lisätiedot: 
Tuusulan kunnan Lapsiystävällinen kunta -mallin koordinaattori, sivistyksen toimialueen kehittämispäällikkö Katja Elo, 040 314 4028, katja.elo@tuusula.fi     

Takaisin