Kirjailijavieras Juhani Karila Tuusulan pääkirjastossa ke 29.11. klo 18

Kirjailija Juhani Karila vierailee Tuusulan pääkirjastolla (Autoasemankatu 2) keskiviikkona 29.11. klo 18. Tilaisuudessa Karila kertoo kirjoittamisesta ja teoksistaan.  

Juhani Karila (s. 1985) on kotoisin Lapista Pelkosenniemeltä Kairalan kylästä. Hän on valmistunut tiedotusopin maisteriksi Tampereen yliopistosta ja työskennellyt toimittajana kirjoittaen aktiivisesti mm. Helsingin Sanomien kulttuuripalstalle.

Karila voitti J. H. Erkon kirjoituskilpailun vuonna 2010. Raati kutsui hänen tekstiään ”huh-proosaksi”. Karila jatkoi nopeatempoisen tyylinsä soveltamista esikoisnovellikokoelmassaan Gorilla. Kirja sai kiittävän vastaanoton ja sijoittui toiseksi Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailussa.

Karilan ensimmäinen romaani, Pienen hauen pyydystys, 2019, on kielellisesti virtuoosimainen, yhtä aikaa rakkausdraama ja myyttinen fantasia, kansankomedia ja ympäristötuhoa edistävän elämäntapamme säälimätön kritiikki. Romaani on voittanut muun muassa vuoden 2019 Kalevi Jäntin palkinnon sekä vuoden 2020 Jarkko Laine-palkinnon.  

Juhani Karila kuvaaja Laura Malmivaara Siltala Kustannus Oy

22.11.2023

Takaisin