Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet Tuusulassa − uutena kaikille avoin konsertti Moniossa

24.11.2023 klo 09.20

Tuusulassa voi osallistua perinteisiin itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin. Uudessa lukio ja kulttuuritalo Moniossa järjestetään lisäksi itsenäisyyspäivän konsertti, johon on vapaa pääsy.

Tuusulan kunta ja seurakunta järjestävät 6.12.2023 kunnianosoitukset sankariristillä Kellokosken hautausmaalla, sankarivainajien muistomerkillä Kirkkopuistossa sekä vakaumuksensa puolesta kaatuneiden ja Terijoen kirkkopuistoon haudattujen sankarivainajien muistomerkeillä Paijalan hautausmaalla. Seppeleenlasku on Kellokoskella kello 12 ja Etelä-Tuusulassa kello 10 pidettävän jumalanpalveluksen jälkeen.

Etelä-Tuusulassa seppeleenlaskijoina toimivat pormestari Kalle Ikkelä, valtuuston puheenjohtaja Jari Immonen, vs. kansliapäällikkö Markku Vehmas ja Kellokoskella Hilpi-Maria Lyytikäinen, Kyösti Lehtonen, Topi Korpinen ja Mikan Timonen. Kirkkopuistossa puheen pitää Tuija Reinikainen.

Itsenäisyyspäivän avoin konsertti lukio ja kulttuuritalo Moniossa

Tuusulan kunta järjestää kuntalaisille avoimen itsenäisyyspäivän konserttikokonaisuuden 6.12. kello 12 lukio ja kulttuuritalo Moniossa. Juhlatilaisuuden tervetulosanoista vastaa pormestari Kalle Ikkelä ja juhlapuhujana toimii valtuuston puheenjohtaja Jari Immonen.

Oopperalaulaja Ville Rusanen esittää juhlassa sinivalkoisia lauluja. Baritoni Rusanen on yksi tunnetuimmista suomalaista oopperalaulajista, joka on valloittanut oopperatalojen lavoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Juhlatilaisuudessa nähdään myös Kaikkiin neljään tuuleen - runokonsertti Edith Södergranin (1892−1923) muistolle. Runokonsertissa esiintyvät tanssi- ja lausuntataiteilija Suvi Olavinen, pianisti Ruusumari Teppo sekä viulisti Linda Hedlund.

Juhlien lopuksi laulamme Maamme-laulun Ville Rusasen johdolla.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/Itsenaisyyspaivan_juhlakonsertti

Lasten itsenäisyyspäivän juhlat 1.12.

Tuusulan 3.-luokkalaisten itsenäisyyspäiväjuhlia vietetään perjantaina 1.12.2023 kello 9.30−11 Moniossa. Odotetut ja iloiset juhlat tarjoavat laadukasta kulttuurisisältöä ja tapakasvatusta sinivalkoisiin kääreisiin paketoituna. Lisätietoja lasten juhlista Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelmat -sivustolla.

 

Lisätietoja konsertista: kulttuurituottaja Lotta Mikkonen, lotta.mikkonen@tuusula.fi, 040 314 3437

Takaisin