Tontteihin tuli ostotarjouksia − myytävää jäi vielä

01.12.2023

Tuusulasta tuli marraskuussa haettavaksi 100 uutta tonttia. Tarjolla oli 54 tonttia Etelä-Tuusulan Häriskivestä ja 46 tonttia Jokelan Peltokaaresta. Kunta sai yleiseen markkinatilanteeseen nähden kohtuullisen määrän hakemuksia.  

Hakemuksia saapui yhteensä 36. Niistä 32 kohdistui Häriskiveen ja neljä Peltokaareen. Ostohakemuksia oli 19 ja vuokrahakemuksia 17.  

− Korot ja kuluttajahinnat ovat nousseet nopeasti ja reaalitulot laskeneet, mikä varmastikin hillitsee lainanottoa sekä tontinostoaikeita juuri tässä hetkessä. Myös rakennusalalta on kiirinyt uutisia talovalmistajien taloudellisista vaikeuksista ja konkursseista. Tilanteeseen nähden pidämme lopputulosta kohtuullisena, ja hakemusten määrä kertoo Tuusulan vetovoimasta myös talouden taantumassa. Uskomme hakemusten määrän lisääntyvän taloustilanteen kohentumisen myötä vuoden 2024 aikana, kertoo pormestari Kalle Ikkelä. 

Kun kunta etsi lokakuussa 2022 ostajia uuden Häriskiven alueen ensimmäisille 28 tontille, se sai jopa 45 hakemusta.  

− Jatkossakin pääkaupunkiseutu työmahdollisuuksineen ja palveluineen vetää ihmisiä puoleensa, joten muuttovoittotilastojen kärkipäässä olevaan Tuusulaan riittää tulijoita. Sijaintimme Helsingin ja lentokentän lähellä on erinomainen. Samalla pystymme tarjoamaan tilavat, turvalliset ja toimivat puitteet perheiden arjelle, pormestari arvioi.  

Häriskivestä ja Peltokaaresta myymättä tai vuokraamatta jääneet tontit tulevat jatkuvaan hakuun. 

− Etelä-Tuusulan tontit ovat yleensä menneet kuin kuumille kiville, joten nyt on poikkeuksellisen hyvä aika tarttua tilaisuuteen ja hankkia tontti. Nämäkin tontit menevät varmasti vielä kaupaksi, kertoo maankäytön päällikkö Päivi Hämäläinen. 

Etelä-Tuusulassa sijaitsevasta Häriskivestä on alle vartin ajomatka Kehä III:lle ja noin puolen tunnin ajomatka Helsingin keskustaan. Hyrylän keskustaan on alle kaksi kilometriä. Peltokaaren alueelle Jokelaan asettuvat voivat puolestaan nauttia suorasta junayhteydestä Helsinkiin, Järvenpäähän ja Hyvinkäälle. 

Hakuaikana kuntaan saapuneet hakemukset käydään seuraavaksi läpi ja hakemuksen jättäneisiin ollaan yhteydessä.  

 

Lisätiedot: 

Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001 

Maankäyttöpäällikkö Päivi Hämäläinen, paivi.hamalainen@tuusula.fi, 040 314 4557 

Tonttien hakuun ja sopimusehtoihin liittyvät kysymykset ja yhteydenotot: tontti-insinööri Henrik Virta, henrik.virta@tuusula.fi, 040 314 3545 

Lisää vapaista tonteista: www.tuusula.fi/koti  

Takaisin