Tuusulan kunta panostaa monipuolisten asumisen edellytysten luomiseen

08.12.2023 klo 09.00

Tuusulan elinvoimaisuus ja vetovoima näkyvät myös monipuolisena asunto- ja palvelutarjontana. Nopea ja määrätietoinen kehitystyö luo entistä paremmat edellytykset hyvään elämään kaiken ikäisille kuntalaisille.

Rykmentinpuiston alue Hyrylässä on erinomainen esimerkki siitä, miten alueen vahvaa ja kiinnostavaa historiaa hyödynnetään kunnan muuttuviin tarpeisiin vastaamisessa. Entisellä varuskunta-alueella asuvien tuusulalaisten määrä on noin nelinkertaistunut muutamassa vuodessa, ja uudisrakentamisen lisäksi alueella on hyödynnetty olemassa olevaa rakennuskantaa.

Puolustusvoimien käytössä olleet kiinteistöt ovat löytäneet uutta käyttöä esimerkiksi kunnan keskuskeittiönä, yksityisenä hoivakotina ja seurakuntakeskuksena. Yksi Rykmentinpuiston rikasta paikallishistoriaa henkivistä kohteista on Helsingin olympialaisten järjestämisvuonna 1952 valmistunut Olympiakasarmi, johon on muutostyössä rakennettu 39 asuntoa.

Kunnan edustajat kävivät maanantaina tutustumassa nyt Olympiataloksi nimettyyn kohteeseen.

- Hienoa, että tällainen kohde on nähty myös mahdollisuutena eikä vain haasteena, iloitsee kaavoituspäällikkö Anne Olkkola.

Kohteen asunnot ovat vuokra-asuntoja, joiden asukkaita voivat olla esimerkiksi linjasaneerauksen takia vakituisesta kodistaan väliaikaisesti siirtyneet tai alueella projektiluontoisesti työskentelevät.

Vakituisen asumisen lisäksi Tuusulaan tuokin väkeä vilkas yritysrakentaminen.

- Pelkästään työpaikkarakentamisen määrä on kehittyvässä Tuusulassa seuraavien kymmenen vuoden aikana noin miljoona kerrosneliömetriä, sanoo vs. kansliapäällikkö Markku Vehmas.

- Tuusulassahan on meneillään ainutlaatuisen iso investointiohjelma, joka osaltaan tukee kunnan vahvaa kasvua, muistuttaa pormestari Kalle Ikkelä.

Hyrylän alueelle on juuri valmistunut upea lukio ja kulttuuritalo Monio, ja parhaillaan on rakenteilla Rykmentinpuiston kampus, joka on kunnan kaikkien aikojen suurin investointi. Myös nykyisen pääkirjaston aluetta kehitetään voimakkaasti; sinne on lähivuosina tulossa muun muassa palvelukeskus ja runsaasti päivittäistavarakaupan palveluita.

- Alueelle on rakentumassa myös Urheilukeskuksen uusi monitoimihalli, joka lisää Hyrylän houkuttelevuutta, täydentää Markku Vehmas.

- Tuusulan strategian mukaisesti kehitämme monipuoliset palvelut tarjoavia kuntakeskustoja, toteaa kuntakehitysjohtaja Pirjo Sirén.

04122023 Olympiatalo Timo Nurmi (4)

04122023 Olympiatalo Timo Nurmi (7)

Vuonna 1952 rakennettu Olympiakasarmi on nyt muutettu asuinkäyttöön.

Takaisin