Rykmentinpuiston kampuksen rakennustyöt etenevät

12.12.2023 klo 08.30

Rykmentinpuiston alueen palvelutarjonta paranee ja monipuolistuu alueen kasvun myötä. Näkyvimpiä merkkejä tästä on Rykmentinpuiston kampuksen rakentaminen, joka etenee aikataulussaan.

Tällä hetkellä työmaalla tehdään muun muassa maanrakennustöitä ja elementtiasennuksia sekä vesikaton höyrynsulun asentamista. Runkotöistä painopiste siirtyy ensi vuoden ensimmäisinä kuukausina vähitellen sisätöihin. Jo ensi kevään aikana käynnistyvät myös kampuksen pihatyöt. Koulutyö uudisrakennuksessa alkaa syksyllä 2025.

05122023 Rykmentinpuiston kampus Timo Nurmi (2)

- Yhteistyö kunnan ja palveluntuottajan välillä on sujunut esimerkillisesti. On hienoa, että kampus saadaan nyt toteuttaa eheänä kokonaisuutena, kun päiväkotioption käyttämisestä saatiin päätös syksyllä. Elinkaarimallin soveltamisesta koulun toteuttamiseen on jo opittu paljon, ja oppeja hyödynnetään vahvasti aikanaan tulevissa hankkeissa, sanoo projektitoimiston päällikkö Jyri Olkkonen.

Rykmentinpuiston kampukseen rakennetaan tilat yhteensä noin 1 000 ala- ja yläkoulun oppilaalle, mukaan lukien noin 40 esikoululaista ja 150 erityisoppilasta. Päiväkotiin tulee tilaa noin 170 lapselle. Koulussa tulee työskentelemään lähes 200 opetuksen ja varhaiskasvatuksen ammattilaista.

- Päiväkodin ja koulun välinen yhteistyö tulee edesauttamaan molempien yksiköiden arkea ja tarjoamaan mahdollisuuksia, joita ei välttämättä olisi erillisissä kohteissa. Päiväkodin toteutumisen myötä kampuksella saattaa tulevaisuudessa olla lapsia, jotka ovat aloittaneet päiväkodissa, jatkaneet esiopetuksessa ja viettävät siellä myös koulupolkunsa yhdeksän ensimmäistä vuotta, kertoo sivistysjohtaja Tiina Simons.

Rykmentinpuiston kampus on Tuusulan historian toistaiseksi suurin rakennushanke ja kunnan ensimmäinen elinkaarihanke. Elinkaarihanke sisältää kiinteistön suunnittelu- ja rakennustyöt sekä rakennuksen ylläpitopalvelut 20 vuoden palvelujakson ajalle. Lisäksi hankkeeseen on sisällytetty kampuksen yhteyteen toteutettavan päiväkodin suunnittelu- ja rakennustyö sekä vastaavat ylläpitopalvelut kampuksen palvelujakson ajalle.

05122023 Rykmentinpuiston kampus Timo Nurmi (66)

Lisätietoja:
-rakennushankkeesta: projektitoimiston päällikkö Jyri Olkkonen, p. 040 314 3555, jyri.olkkonen@tuusula.fi ja kuntakehitysjohtaja Pirjo Sirén, p. 040 314 3560, pirjo.siren@tuusula.fi
-rakennuksen käytöstä: kehittämispäällikkö Katja Elo, p, 040 314 4028, katja.elo@tuusula.fi ja sivistysjohtaja Tiina Simons, p. 040 314 3403, tiina.simons@tuusula.fi

Takaisin