Tuusulalle uusi elinvoimaohjelma

12.12.2023 klo 12.20

Tuusulalla on nyt uusi elinvoimaohjelma vuosille 2023−2030. Ohjelma kuvaa Tuusulan elinvoimaan liittyvät tavoitteet ja toimenpiteet. Valtuusto hyväksyi elinvoimaohjelman kokouksessaan 11.12.2023. 

− Tuusulan niin sanotut kovat elinvoiman luvut, kuten väestökehitys, työllisyyskehitys, sijainti ja yritysdynamiikka, ovat kuntien kärkeä. Panostamme niihin jatkossakin. Lisäksi kehitämme pehmeitä elinvoimatekijöitä, kuten turvallisuutta, viihtyisyyttä, identiteettiä ja vuorovaikutusta. Niiden avulla meillä on eniten mahdollisuuksia erottua muiden kuntien joukosta, kertoo pormestari Kalle Ikkelä. 

Tuusulan elinvoimaohjelma on kuntakentän ensimmäisen, joka lähtee pehmeistä elinvoimatekijöistä, arvioi elinvoimajohtaja Kristiina Salo. 

Elinvoimaohjelman nimi on Tusina tekoja − Tuusulan elinvoimaohjelma 2023−2030. Se sisältää kolme päätavoitetta: erottuvan, energisen ja eläväisen kunnan elinvoima perustuu osallistuviin yhteisöihin, kodikkaaseen ja kestävän kehityksen elinympäristöön ja aktiiviseen yritystoimintaan sekä kolmeen omaleimaiseen alueeseen, joita kehitetään niiden omien vahvuuksien pohjalta. 

− Ohjelman nimi tulee siitä, että päätavoitteiden alta löytyy kaksitoista tekoa, joiden avulla parannamme Tuusulan elinvoimaa konkreettisesti. Onnistuminen edellyttää, että kunnan eri toimijat tekevät määrätietoisesti samansuuntaisia tekoja, elinvoimajohtaja selittää. 

Tuusulan kunnan elinvoimaohjelman laatiminen alkoi lokakuussa 2022. Se syventää ja tarkentaa pormestariohjelman ja kuntastrategian linjauksia sekä toimeenpanee valtuustokauden tavoitteita. Kuntalaiset, yrittäjät, järjestöjen edustajat ja muut sidosryhmät osallistuivat elinvoimaohjelman laatimiseen kyselyn, puhelinhaastattelukierroksen, kahden työpajan ja seminaarityöskentelyn kautta. 

 

Lisätiedot: 

Tuusulan elinvoimaohjelma 

Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi  

Elinvoimajohtaja Kristiina Salo, 040 314 3019, kristiina.salo@tuusula.fi  

Takaisin