Hyrylän keskustan kaupalliset palvelut kehittyvät voimakkaasti tulevina vuosina − palvelukeskuksen rakentamiseen valmistaudutaan

14.12.2023 klo 14.00

Hyrylän kaupalliset palvelut kehittyvät voimakkaasti tulevina vuosina, kun liike- ja palvelukeskus Särmä valmistuu. Tämän ohella Kesko Oyj on laajentamassa Hyrrää merkittävästi. Lisäksi Hyrylään on suunnitteilla hyvinvointikeskus, ja muut kaupalliset toimijat kehittävät palveluitaan.  

 – Hyrylän keskustan alueen kaavasta valittanut on jättänyt valituslupahakemuksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valitettavasti lupahakemuksen käsittely viivästyttää liike- ja palvelukeskuksen rakentamisen aloittamista jonkin verran. Mutta tältäkin osin Hyrylän keskustan kehittäminen etenee heti, kun se on kaavan puolesta mahdollista, pormestari Kalle Ikkelä sanoo.  

 Korkein hallinto-oikeus käsittelee seuraavaksi, myönnetäänkö kaavamuutoksesta valituslupa Mikäli valituslupaa ei myönnetä, urakointi käynnistyy aikaisintaan kesällä 2024. Pohjatyöt rakentamista varten on tehty purkamalla vanha ostoskeskus pois ja rakentamalla kunnallistekniikkaa. 

– Valitus lykkää harmillisesti hankkeen käynnistämistä, mutta heti kun kaava vahvistuu olemme valmiita aloittamaan. Ensimmäisenä tulevat käynnistymään kaivuutyöt maanalaista pysäköintiä varten. Rakennusurakan valmistumiseen menee sen aloittamisesta noin kaksi vuotta, kertoo Nrepin hankekehitysjohtaja Juha-Matti Varjonen

  – Toivotamme myös uudet toimijat lämpimästi tervetulleiksi Hyrylän vanhan S-Marketin tiloihin Pysäkkikujalle. Tavoitteenamme on ollut Hyrylän kaupallisten palveluiden kehittäminen ja edistämme tavoitetta määrätietoisesti. Liikerakennusten ja pysäköintitalojen toteuttamisen myötä toteutuu keskustaan riittävä määrä pysäköintipaikkoja. Samalla suunnittelemme keskustan lisääntyvän liikenteen tarvitsemat muutokset katuverkkoon, jotta liikenne on sujuvaa jatkossakin. Kunta on panostamassa keskusta-alueen viihtyisyyteen rakentamalla aukioita ja virkistysalueita, Ikkelä jatkaa. 

   

Lisätiedot:  

Pormestari, Tuusulan kunta, Kalle Ikkelä, 040 314 3001  

Hankekehitysjohtaja, Nrep, Juha-Matti Varjonen, 050 546 5752

Takaisin