”Hienoa, että Tuusulan kehittyvä palveluverkko kiinnostaa”

18.12.2023 klo 15.05

− On hienoa, että Tuusulan kehittyvä palveluverkko kiinnostaa ja siitä puhutaan! Tuusulan kunta tekee nyt ja tulevina vuosina mittavia investointeja uusiin kouluihin, päiväkoteihin ja yhdessä olon paikkoihin, sanoo pormestari Kalle Ikkelä. 

− Myös suomen kielestä käytävä keskustelu sopii kulttuurin Tuusulaan erinomaisesti. Latinalaista alkuperää olevan kampus-sanan käyttö on Kielikellon mukaan laajentunut: nykyään kampusta käytetään myös esimerkiksi yleisesti ottaen oppilaitosalueesta tai koulukeskuksesta. Kampus-sanan käyttö on mielestämme linjassa tämän nykyisen laajentuneen käyttötavan kanssa, pormestari jatkaa. 

Valtuusto on hyväksynyt 10.11.2018 palveluverkkosuunnitelman, jossa uusista rakentuvista yksiköistä käytetään kattonimitystä monitoimikampus/kampus. Siten uudet palveluverkon kohteet on nimetty yhdenmukaisesti käyttäen sanaa ”kampus”. 

− Valtuuston linjauksen mukainen sana ”kampus” on kuvaavampi kuin ”koulu” tai ”päiväkoti”, sillä palveluverkon kohteisiin tulee yhden ja saman katon alle useita eri yksiköitä tai toimijoita. Yksiköiden nimet kuvaavat edelleen kampusten perustoimintoja, esimerkiksi Tuusulanjärven kampuksella toimii Tuusulanjärven päiväkoti. Kampusten sisä- ja ulkotilojen nimeämisissä on osallistettu kyseisten kampusten käyttäjäryhmiä. Esimerkiksi Moniossa on otettu osallistamisen perusteella käyttöön sellaiset tilojen nimet, kuten Riihi, Kammari ja Kartano, ja Tuusulanjärven kampuksella on pelattu osallistavaa peliä tilojen nimeämiseksi, kertoo sivistysjohtaja Tiina Simons. 

− Kannustamme kuntalaisia osallistumaan aktiivisesti kunnan kehittämiseen demokraattisin keinoin, tarjolla olevien moninaisten mahdollisuuksien kautta, Ikkelä toteaa. 

  

Lisätiedot: 

Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi  

Sivistysjohtaja Tiina Simons, tiina.simons@tuusula.fi, 040 314 3403 

Takaisin