Tuusulan kehittymismahdollisuudet esillä kunnan ja työnantajien tapaamisessa

18.12.2023 klo 16.10

Tuusulan kunnan edustajat keskustelivat tänään kunnan merkittävien työnantajien kanssa paikallisen liiketoimintaympäristön ja kunnan yhteisestä kehittämisestä.

Keskusteluissa käsiteltiin muun muassa kunnan yleistä taloustilannetta, ennätyksellisen suurta panostusta palveluverkkoon sekä uusien työpaikka-alueiden luomista. Yritysten edustajat kertoivat liiketoimintaympäristönsä kehitysnäkymistä.  

Kunnan ja sen suurimpien yhteisöveron maksajien vuotuinen joulunalustapaaminen on Tuusulassa jo parikymmenvuotinen perinne, jonka tarkoituksena on toimia vapaamuotoisena foorumina ajatusten vaihdolle. 

Jatkuva, tuloksellinen ja eteenpäin katsova vuoropuhelu kunnan ja sen yritysten välillä on keskeisessä asemassa kestävän kasvun mahdollistamisessa.

Asukasmäärän kehityksen lisäksi yritysten nettoperustanta on Tuusulassa ollut viime vuosina vahvasti positiivinen. Uusille työpaikka-alueille rakentuvat yritysten toimi- ja tuotantotilat luovat kuntaan lähivuosina merkittävästi lisää työpaikkoja ja verotuloja.  

Esimerkiksi Rykmentinportin, Sulan ja Vallun alueet kehittyvät nopeasti. Lähitulevaisuudessa siintää myös lentokentän pohjoispuolelle sijoittuva suuri Focuksen työpaikka-alue, jonka toteutuminen ajoittuu vuosikymmenen loppupuolelle.  

Suurimpia yhteisöveron maksajia Tuusulassa viime vuonna olivat PaloDEx Group Oy, Integritas Oy, Ippi-Invest Oy, Wirtgen Finland Oy ja Honkarakenne Oyj (lähde:Yle). Yhteisöveron tuotto Tuusulassa oli viime vuonna hieman alle 13,7 miljoonaa euroa, mikä on 8,9 % enemmän kuin edellisvuonna. Kunnan alueella oli vuonna 2021 yli 14 400 työpaikkaa (lähde: Tilastokeskus). 

Lisätietoja: pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001

Yrittäjätapaaminen 18122023

Takaisin