Tuusulan Rykmentinpuiston keskuskorttelin suunnitteilla monipuolinen hyvinvointikeskus

20.12.2023 klo 14.00

Senaatti-kiinteistöt ja Tuusulan kunta ovat allekirjoittaneet 20.12.2023 kiinteistökaupan Rykmentinpuiston keskuskorttelista. Kiinteistökauppa mahdollistaa monipuolisen kaupunkiympäristön kasvun ja hyvinvointipalveluiden laajentumisen. Toteutunut kauppahinta asemakaavan mukaisesta keskustatoimintojen korttelialueesta on n. 10,5 milj. euroa, josta kunnalle jää maankäyttösopimuskorvauksen vähennyksen jälkeen maksettavaa 50 %.

− Hienoa, että tämän kiinteistökaupan myötä Rykmentinpuiston keskuskortteli on askelta lähempänä toteutusta. Kortteliin suunnitellut palvelut hyödyttävät paitsi alueen asukkaita, myös kaikkia kuntalaisia ja hyvinvointialueen asukkaita, sanoo Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Laura Schrey.

Rykmentinpuiston keskuskortteliin suunnitellaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen tarpeisiin sopivaa hyvinvointikeskusta, joka palvelee monipuolisesti alueen asukkaita. Tuusulan kunnan tarkoituksena on luovuttaa osa korttelista Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen käyttöön suunniteltavan hyvinvointikeskuksen toteuttajalle sekä erillisten asuinkerrostalohankkeiden toteuttamiseksi.

Korttelin asemakaavamerkintä mahdollistaa monenlaiset käyttötarkoitukset kuten asumisen sekä kaupalliset ja julkiset palvelut. Lisäksi kortteliin on suunniteltu pysäköintilaitosta, jonne voitaisiin sijoittaa kaikkien korttelin kiinteistöjen, uimahallin ja liityntäpysäköinnin tarvitsemat autopaikat. Rakennusoikeutta koko korttelissa on 33 500 k-m², josta Senaatti-kiinteistöjen osuus oli noin 94 %. Loput korttelialueesta omisti Tuusulan kunta jo valmiiksi.

− Tuusulan kunta on kehittänyt koulujen ja päiväkotien palveluverkkoa todella merkittävillä panostuksilla viime vuosina. Nyt olemme mukana kehittämässä sosiaali- ja terveyspalveluille uutta keskusta aivan linja-autoaseman viereen Hyrylän ytimeen - samalla kun Hyrylän päivittäistavarakaupan kehityksessä otetaan harppauksia eteenpäin. Kaikki tämä onnistuu hyvien yhteistyökumppanien kanssa - Tuusulaa tehdään yhdessä, kuvaa Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä.

 

Lisätietoja:

Laura Schrey, Senaatti-kiinteistöt, kiinteistökehityspäällikkö, laura.schrey@senaatti.fi 0405361739

Asko Honkanen, Tuusulan kunta, kuntasuunnittelupäällikkö, asko.honkanen@tuusula.fi 040 314 2012

Takaisin