Tuusula jatkaa panostusta asumisneuvontaan ‒ Eeva Leppiaho aloitti asumisneuvojana

22.01.2024 klo 12.40

Tuusulan kunta tarjoaa asukkailleen asumisneuvontaa monenlaisissa asumiseen liittyvissä asioissa. Neuvoja ja opastusta saa sekä akuuteissa tilanteissa että ennakoivasti esimerkiksi nuoren itsenäistyessä tai seniorin toimintakyvyn muuttuessa.

 

Asumisneuvojana 8.1. aloittanut Eeva Leppiaho keskittyy työssään nuorten ja aikuisten palvelemiseen asumisasioissa. Eevan työsarkaa ovat esimerkiksi käynnit järjestöjen tapahtumissa ja jalkautuminen kouluihin puhumaan nuorten kanssa.

Eeva Leppiaho

‒ Voimme asumisneuvonnalla auttaa nuoria monissa tilanteissa, vaikkapa heidän muuttaessaan omilleen vanhempien luota. Neuvontaa saa ihan käytännön asioihin, kuten raha-asioiden hoitamiseen. Arjen taidot ja talouden hallinta ovat oleellisia asioita myös asumisasioiden järjestämisessä, sanoo Eeva Leppiaho.

Asumisneuvontaa tehdään kunnassa tiiviissä yhteistyössä monien palvelujen kesken. Nuorten ollessa kohderyhmänä mukana ovat esimerkiksi Ohjaamo, etsivä nuorisotyö ja maahanmuuttopalvelut.

‒ Tuusulan kunta on ollut näissä asioissa hienosti aktiivinen, ja asumisneuvontaan on haluttu panostaa. Se on oleellinen osa kasvavan kunnan viihtyvyyden takaamisessa. Asumisviihtyvyys ja käytännön asumisasioiden sujuva hoituminen auttavat ihmisten juurtumista uudelle kotipaikkakunnalleen, pohtii Eeva.

Asumisneuvonta ei olekaan pelkästään kriisien ja ongelmien taltuttamista, vaan työ sisältää myös paljon yhteisöllisyyden lisäämistä ja kehittämistä edistäviä asioita. Asumisneuvojat ottavat työssään huomioon myös esimerkiksi yksittäisille alueille ominaiset haasteet.

Työ on toki myös tekijöidensä näköistä. Eeva Leppiaholla on työtaustaa varhaiskasvatuksessa, joten työskenteleminen ja vuorovaikutus nuorten ihmisten kanssa on tuttua.

‒ Tämä on itselleni hyppäys uusille urille ja ammatillisesti myös hieno kasvun mahdollisuus. Uskon, että taustani varhaiskasvatuksenopettajana ei ainakaan haittaa asumisneuvojan työssä, pikemminkin päinvastoin.

Eevan kanssa asumisneuvojana jatkaa Elina Kolehmainen, jonka työ painottuu ikääntyvien ihmisten auttamiseen. Asumisneuvojiin voi ottaa yhteyttä arkisin klo 9‒15:

040 314 2241 / Eeva (nuoret ja aikuiset)

040 314 3068 / Elina (ikääntyvät)

Yleisiä kysymyksiä voit lähettää sähköpostilla: asumisneuvonta@tuusula.fi

Asumisneuvojalta voit varata tapaamisajan Hyrylään, Kellokoskelle tai Jokelaan!

Takaisin