Kiila-Senkkerinmäen kiertotalousalueesta asukastilaisuus 6.3.

23.02.2024

Tuusulan kunta ja Vantaan kaupunki haluavat kehittää yhdessä Kiilan ja Ruotsinkylän raja-alueella sijaitsevaa kiertotalouteen perustuvaa yritysaluetta. Asukastilaisuudessa keskiviikkona 6.3. esitellään alueen kehittämisen pohjaksi teetettyä selvitystä ja jatkotoimia.

Kiila pääkuva

Kiila-Senkkerinmäen alueen potentiaali seudullisesti merkittävänä kiertotalousalueena on erityisen suuri, sillä se on laaja ja sijaitsee erinomaisella paikalla pääkaupunkiseutuun nähden. Alue sijaitsee vain noin kilometrin etäisyydellä Helsinki-Vantaan lentoasemasta, ja sen läpi kulkee Kehä IV:n (maantie 152) tievaraus.

Kiila kartta

Kiila-Senkkerinmäen kiertotalousalue sijaitsee Vantaan ja Tuusulan rajalla. Taustakartta © Maanmittauslaitos.

Alueen kehittäminen on tärkeää niin asukkaiden kokemien ympäristöhaittojen vähentämiseksi kuin kiertotalouden toimintaedellytysten parantamiseksi. Alueen nykyisestä yritystoiminnasta aiheutuu melua ja muita haittoja, ja siellä liikkuu paljon raskasta liikennettä. Toisaalta vihreän siirtymän ja kiertotalouden investoinnit ovat keskeisiä ekologisesti kestävään talouteen siirtymisessä, koska materiaalien kierrätys edistää muun muassa hiilineutraalisuustavoitteita, hidastaa luontokatoa ja vähentää luonnonvarojen kulutusta sekä luo uusia työpaikkoja.

Vuonna 2023 alueen kehittämisestä laadittiin kuntien yhdessä tilaama selvitys, jolle ympäristöministeriö myönsi avustusta NextGenerationEU:n Suomen kestävän kasvun ohjelmasta. Selvityksessä on kartoitettu toiminnan aiheuttamia haasteita ja esitetty kehittämisen toimenpide-ehdotuksia. Asukastilaisuudessa esitellään selvitystä ja keskustellaan jatkotoimenpiteistä.

Selvitykseen voi tutustua kiertotalousalueesta kertovalla sivulla.

Asukastilaisuus järjestetään keskiviikkona 6.3. klo 17–19.30 Kanniston koululla Vantaalla, osoitteessa Kenraalintie 6. Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Tilaisuuden ohjelma: 

17.00 Kahvitarjoliu

17.30 Selvityksen ja jatkotoimien esittelyä

  • Valmistunut selvitys / Aino Mensonen, Ramboll
  • Kiertotalousalueen ajankohtaiset kaavoitus- ja suunnitteluhankkeet Vantaalla ja Tuusulassa / Noora Laak ja Mari Siivola, Vantaan kaupunki sekä Petteri Puputti, Tuusulan kunta
  • Melun kohtaaminen – melun mittaaminen, kokeminen ja terveysvaikutukset sekä melulta suojaaminen / Jenni Saarelainen, Ramboll
  • Jatkotoimet / Jari Viinanen, Vantaan kaupunki
  • Keskustelua

19.30 Tilaisuus päättyy

Lisätiedot: 

Tuusulan kunta:

  • projektipäällikkö Petteri Puputti, 040 314 3515, petteri.puputti@tuusula.fi

Vantaan kaupunki:

  • ympäristöpalveluiden päällikkö Jari Viinanen, 040 723 8353, jari.viinanen@vantaa.fi
  • yleiskaavapäällikkö Mari Siivola, 040 336 0159, mari.siivola@vantaa.fi

Takaisin