Skidiviikko alkaa – varaa lippusi pian, muutamia paikkoja jäljellä

14.03.2024

Lastenkulttuuri lumoaa Tuusulan Skidiviikolla 18.–24.3.2024. Lasten lauantaina 23.3. perheille on Moniossa tarjolla työpajoja sekä Mauri Kunnaksen teokseen pohjautuva teatteriesitys Pieni pelkojen kirja. Arkipäivisin lastenkulttuuriesityksiä on kirjastoissa, päiväkodeissa ja kouluissa Jokelassa, Kellokoskella ja Hyrylässä. Kaikki esitykset ovat maksuttomia.

Skidiviikko tarjoaa aimo annoksen kulttuurihyvinvointia, kun luvassa on avaimia monenlaisten tunteiden käsittelyyn konserttien, nukketeatterin, teatterin ja työpajojen keinoin. Ohjelmassa on esityksiä, joissa käsitellään iloa, pelkoja, surua ja riemua. Skidiviikko koostuu viidestä työpajasta ja kymmenestä eri esityksestä, joista järjestetään yhteensä 26 näytöstä. Paikkoja on 2000 osallistujalle. 

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy, mutta paikat tulee varata ennakkoon. Esitykset ovat avoimia kaikille, eli vaikka esitys järjestetään päiväkodissa tai koulussa, sinne voivat tulla myös kotihoidossa olevat lapset huoltajineen tai vaikka isovanhempien kanssa. Tärkeintä on perua varatut paikat esteen sattuessa. Ilmoittautumisjärjestelmässä toimii automaattinen jonotus, eli paikkaa odottava voi saada liput paikkojen vapautuessa.

Teatteri Tuomikko - Suru puserossa2 - kuvaaja Rami Rusinen (1)
Teatteri Tuomikko, Suru puserossa. Kuva: Rami Rusanen

Näissä esityksissä on vapaita paikkoja:

Tyttö ja huiluhaltijatar
Ma 18.3. klo 9 ja 10

Lahelantertun päiväkoti, Terttuseljankuja 1, Tuusula
Huiluhaltiattaren liihotellessa paikalle hopeisen soittimensa kera alkaa tapahtua kummallisia mutta mukavia asioita. Ikäsuositus: 0–8 v.

Suru puserossa
Ke 20.3. klo 10

Pertun päiväkoti, Pertuntie 42, Jokela
Teatteri Tuomikon sanaton nukketeatteriesitys tekee surun moninaisuuden lapselle ymmärrettäväksi ja käsittelee vaikeaa aihetta turvallisesti ja lempeästi kuin sylissä pitäen. Ikäsuositus: 1–8 v.

Pieni pelkojen kirja
La 23.3. klo 10 ja 11.30

Pataljoonantie 6, Tuusula
Mauri Kunnaksen teokseen pohjautuva teatteriesitys Pieni pelkojen kirja – uskallatkos tulla katsomaan? Ikäsuositus: 3–7 v. ja sopii isommillekin! Moniossa on lisäksi tarjolla koko perheen taidekartta- ja punontatyöpajat klo 9.30–12.

Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu: www.tuusula.fi/skidiviikko

Skidiviikot ovat osa varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatussuunnitelma Taika Kultsua ja ne tuottaa Tuusulan kulttuuripalvelut. Skidiviikko tuo lastenkulttuurin ammattilaisten, sirkustaiteilijoiden, näyttelijöiden ja muusikoiden esityksiä Tuusulaan kuntakeskuksiin lähelle lapsiperheitä ja päiväkoteja.

Skidiviikko-logo-RGB-värillinen 1200x800 png

Lisätietoja: kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, 040 314 3436, jaana.hopeakoski@tuusula.fi

Takaisin